Érdeksértő telekeladás Kőbányán?

1999. 11. 26. 23:00
Vélemény hírlevélJobban mondva- heti vélemény hírlevél - ahol a hét kiemelt témáihoz füzött személyes gondolatok összeérnek, részletek itt.

A főváros X. kerületének MSZP–SZDSZ többségű képviselő-testülete minapi ülésén megerősítette korábbi határozatát az Élessarok melletti egyhektárnyi – jelenleg lakott – terület értékesítéséről. György István, a polgári pártok által támogatott polgármester szerint a döntés továbbra is önkormányzat-ellenes.Immáron bizonyos, hogy Kőbánya önkormányzata 239 millió forintért a debreceni Kiss-Oil Áruház Rt.-nek értékesíti a Kőrösi Csoma Sándor út, a Maláta út és a Mádi utca által határolt ingatlant. A képviselő-testület baloldali többsége a polgármester által kezdeményezett újratárgyaláson visszavonta a privatizációs döntéssel ellentétes korábbi határozatait, ám György István az elidegenítési döntés hatálytalanítását javasolta. Mint arról beszámoltunk, a polgármester azért „függesz-tette” fel a testület döntését, mert szerinte az az önkormányzat érdekeit sérti. A tranzakcióra rendezési terv és versenyeztetés nélkül kerül sor, és nem fogadták el Kleinheincz Gábor fideszes alpolgármester javaslatát sem arról, hogy az adásvételi szerződés két éven belüli beépítési kötelezettséget írjon elő a vevő számára. A polgármester tudomásul veszi a testület akaratát, ám az a legújabb döntésből sem derült ki, hogy az új tulajdonos hány részre osztja majd a nyolc telekből „össze-állt” ingatlant, benzinkút épül-e oda, illetve mi lesz a közterületekkel. – A kerület vagyonrendelete valóban előírja, hogy egymillió forint értékhatár felett versenyeztetni kell a leendő vevőket – állítja Csicsay Claudius Iván alpolgármester, az MSZP önkormányzati frakcióvezetője. Hozzátette: mindez akkor igaz, ha a testület másként nem dönt. Andó Sándor szocialista képviselő szerint az eladás az önkormányzat érdeke, mert a bevételből kiköltöztethetik a terület felújíthatatlan házaiból a lakókat. A Fidesz-frakció viszont furcsállja, hogy szabályozási terv nélkül a megkötendő szerződésben gyakorlatilag semmi garancia nincs a rendezésre, holott a terület valóban a kerület egyik legelhanyagoltabb, „dzsumbujos” része.

Ne maradjon le a Magyar Nemzet legjobb írásairól, olvassa őket minden nap!

Portfóliónk minőségi tartalmat jelent minden olvasó számára. Egyedülálló elérést, országos lefedettséget és változatos megjelenési lehetőséget biztosít. Folyamatosan keressük az új irányokat és fejlődési lehetőségeket. Ez jövőnk záloga.