Érintő: fiatalok filmszemléje

1999. 11. 03. 23:00
Vélemény hírlevélJobban mondva- heti vélemény hírlevél - ahol a hét kiemelt témáihoz füzött személyes gondolatok összeérnek, részletek itt.

1999. november 11–13. között másodszor rendezik meg az egyetemisták és főiskolások rövidfilmjeinek, videóinak bemutatkozóját, az Érintőt. A résztvevők olyan diákok, egyetemi hallgatók, akik filmes eszközökkel kísérleteznek, és 20 percnyi lehetőséget kapnak e műfaj kifejezési módján megszólalni és másokat megszólítani. A filmek nincsenek stíluskorlátok közé határolva. A szemle nemcsak filmnézésből és a díjkiosztásból áll, hanem – a pár napos találkozás lehetőségével élve – segítséget akar nyújtani a fiatal kísérletezőknek. Neves filmszakemberek bevonásával előadásokra, konzultációkra és művészeti kiállításra is sor kerül. A szervezők célja a határon túli filmes műhelyek munkáinak bemutatása is, ezzel az Érintő megkísérli létrehozni a térben egymástól távol élő magyar ajkú fiatal filmesek találkozóját. A filmeket az egyetemi televízió archiválja és a közeljövőben műsorra tűzi. Az MTV 2 Universitas című műsora jóvoltából a filmek és az alkotók nagyobb nyilvánosság előtt is bemutatkozhatnak a későbbiekben.

Ne maradjon le a Magyar Nemzet legjobb írásairól, olvassa őket minden nap!

Portfóliónk minőségi tartalmat jelent minden olvasó számára. Egyedülálló elérést, országos lefedettséget és változatos megjelenési lehetőséget biztosít. Folyamatosan keressük az új irányokat és fejlődési lehetőségeket. Ez jövőnk záloga.