A magyar csapat eredményei:
Aranyérem
0
Ezüstérem
0
Bronzérem
0
HUNMagyarország
09:00Sportlövészet10m légpuska
HUNMagyarország
11:00KézilabdaMagyarország-Egyiptom
HUNEszter Muhari
11:15VívásJunyao Tang-Eszter Muhari
HUNMagyarország
12:20ÚszásSzabad 4 x 100m
HUNMagyarország
12:26ÚszásSzabad 4 x 100m
HUNSzatmári András
13:20VívásBolade Apithy-Andras Szatmari
HUNSzilágyi Áron
13:45VívásFares Arfa-Aron Szilagyi
HUNGémesi Csanád
13:45VívásCsanad Gemesi-Eli Dershwitz
NyílNyíl

Felfüggesztések a KELLER Rt.-nél

Barát Mihály
1999. 11. 02. 23:00
VéleményhírlevélJobban mondva - heti véleményhírlevél - ahol a hét kiemelt témáihoz fűzött személyes gondolatok összeérnek, részletek itt.

Az Állami Pénz- és Tőkepiaci Felügyelet (ÁPTF) november 30-ig meghosszabbította több brókercégnek a Központi Elszámolóház és Értéktár (Budapest) Rt.-nél vezetett valamennyi számlája fölötti rendelkezési jogának felfüggesztését – közölte a felügyelet a Magyar Tőkepiac tegnapi számában. A határozatok a CB Bróker Értékpapír-forgalmazó Rt.-t, a LaSalle Rt.-t, a Pest-Buda Értékház Rt.-t, a London Bróker Értékpapír-forgalmazási Rt.-t és a Wellington Bróker Értékpapír-forgalmazó Rt.-t érintik. Az ÁPTF november 30-ig meghosszabbította a London Bróker befektetési szolgáltatási tevékenységének felfüggesztését, illetve szintén november 30-ig felfüggesztette a Wellington Bróker befektetési szolgáltatási tevékenységét, továbbá a KELER-nél vezetett számlái fölötti rendelkezési jogát is. A London Bróker befektetési tevékenységét a felügyelet augusztus 25-én függesztette fel, mivel a társaság likviditási helyzete megromlott. Az ÁPTF értékelése szerint ebben lényegi változás nem következett be, és jelenleg is fennáll a veszélye annak, hogy a cég az ügyfelek jogos igényeit nem tudja maradéktalanul kielégíteni. A Wellington Brókernél tartott ellenőrzés során kiderült, hogy a társaság kötelezettségeinek megfelelő pénzügyi fedezettel nem rendelkezik. A CB Bróker Rt. vezérigazgatója ellen büntetőeljárás indult, a hatóság ezért a számlák fölötti rendelkezési jogot már 1998. június 23. óta felfüggeszette. A Pest-Buda Értékház és a LaSalle esetében az ÁPTF már korábban jelentős hiányosságokat, illetve jogszabályellenes elemeket tárt fel, és emiatt függesztette fel a számlák fölötti rendelkezési jogokat.

Ne maradjon le a Magyar Nemzet legjobb írásairól, olvassa őket minden nap!

Portfóliónk minőségi tartalmat jelent minden olvasó számára. Egyedülálló elérést, országos lefedettséget és változatos megjelenési lehetőséget biztosít. Folyamatosan keressük az új irányokat és fejlődési lehetőségeket. Ez jövőnk záloga.