A magyar csapat eredményei:
Aranyérem
0
Ezüstérem
0
Bronzérem
0
HUNMagyarország
09:00Sportlövészet10m légpuska
HUNMagyarország
11:00KézilabdaMagyarország-Egyiptom
HUNEszter Muhari
11:15VívásJunyao Tang-Eszter Muhari
HUNMagyarország
12:20ÚszásSzabad 4 x 100m
HUNMagyarország
12:26ÚszásSzabad 4 x 100m
HUNSzatmári András
13:20VívásBolade Apithy-Andras Szatmari
HUNSzilágyi Áron
13:45VívásFares Arfa-Aron Szilagyi
HUNGémesi Csanád
13:45VívásCsanad Gemesi-Eli Dershwitz
NyílNyíl

Folytatódik az orosz offenzíva Csecsenföldön

1999. 11. 03. 23:00
VéleményhírlevélJobban mondva - heti véleményhírlevél - ahol a hét kiemelt témáihoz fűzött személyes gondolatok összeérnek, részletek itt.

Az orosz hadsereg Csecsenföld egész területét ellenőrzése alá tervezi vonni, vagyis nem elégszik meg Groznij felszabadításával – jelentette ki tegnap Igor Szergejev orosz védelmi miniszter.Az orosz marsall – aki az üzbegisztáni Fergánában tesz látogatást – az ITAR-TASZSZ hírügynökség jelentése szerint azt hangoztatta, hogy ezt a feladatot Borisz Jelcin elnök szabta meg a szövetségi erőknek. Szergejev azt jósolta, hogy legkésőbb csütörtökön az orosz erők beveszik Gudermeszt, miután a hét elején teljesen körülzárták a második legnagyobb csecsen várost. Az orosz védelmi tárca hoszszú szünet után tegnap ismét veszteségmérleget közölt, amely szerint az Észak-Kaukázusban augusztus óta több mint 220 orosz katona vesztette életét – felerészben Csecsenföldön –, s 600-an sebesültek meg. Az orosz belügyminisztérium előző nap közölt adatai szerint ez idő alatt 175 orosz rendőr és belügyi katona halt meg Dagesztánban és Csecsenföldön. Moszkvában óvatosabban becsülték meg a csecsenek veszteségeit, csak másfél ezer fegyveres haláláról tettek említést. Az orosz hadsereg által a csecsen menekülteknek megnyitott öt folyosón keresztül szerdán is csak hosszú tortúrák után tudnak áthaladni az emberek. Csecsenföldről szinte senki sem akar a sztavropoli területre, Észak-Oszétiába és Dagesztánba menni, viszont az ingus határon csaknem 50 ezer menekült vár belépésre (az ingus és a csecsen nép rokonságban van egymással). Ruszlan Ausev ingus elnök szerdán ismét heves szavakkal bírálta az orosz szövetségi hatóságok „kegyetlen” eljárását, amiért csak „kiskanállal adagolva” engedik át a szerencsétlen embereket. A hétfő óta üzemelő folyosók szigorú ellenőrzését nem enyhítette az sem, hogy szerdán az ENSZ Menekültügyi Főbiztossága orosz képviseletének több munkatársa is háromnapos szemleutat kezdett a térségben. A látogatás célja a helyzet felmérése s a szükséges humanitárius segítség megszervezése. Ingusföldön csaknem kétszázezer csecsen menekült van, akik nem akarnak más orosz területre távozni.Az orosz elnök tegnap – szabadságát megszakítva – Szocsiból visszatért Moszkvába. Borisz Jelcin a nap folyamán Vlagyimir Putyin kormányfővel konzultál az észak- kaukázusi helyzetről és az oslói csúcs tapasztalatairól. Dmitrij Jakuskin elnöki szóvivő nem zárta ki, hogy Jelcin ismét szabadságra megy, miután „több fontos találkozót” bonyolít le Moszkvában. Az orosz elnök csütörtökön fogadja a török kormányfőt, pénteken pedig az örmény államfővel lesz találkozója.

Ne maradjon le a Magyar Nemzet legjobb írásairól, olvassa őket minden nap!

Portfóliónk minőségi tartalmat jelent minden olvasó számára. Egyedülálló elérést, országos lefedettséget és változatos megjelenési lehetőséget biztosít. Folyamatosan keressük az új irányokat és fejlődési lehetőségeket. Ez jövőnk záloga.