A magyar csapat eredményei:
Aranyérem
0
Ezüstérem
0
Bronzérem
0
HUNMagyarország
09:00Sportlövészet10m légpuska
HUNMagyarország
11:00KézilabdaMagyarország-Egyiptom
HUNEszter Muhari
11:15VívásJunyao Tang-Eszter Muhari
HUNMagyarország
12:20ÚszásSzabad 4 x 100m
HUNMagyarország
12:26ÚszásSzabad 4 x 100m
HUNSzatmári András
13:20VívásBolade Apithy-Andras Szatmari
HUNSzilágyi Áron
13:45VívásFares Arfa-Aron Szilagyi
HUNGémesi Csanád
13:45VívásCsanad Gemesi-Eli Dershwitz
NyílNyíl

Forró jég 226 bizarr ezredvégi látlelet

Kutassy Máté
1999. 11. 08. 23:00
VéleményhírlevélJobban mondva - heti véleményhírlevél - ahol a hét kiemelt témáihoz fűzött személyes gondolatok összeérnek, részletek itt.

Bizarr lélektani bűnügyi filmet tervez Bokor Pál forgatókönyvíró-producer. Bokor Pál a majdnem lehetetlenségek filmdrámájának nevezte a Forró jég című alkotást, amelynek teljes egészében elkészült már az irodalmi forgatókönyve. A rendező Bán Róbert lesz.Bokor Pál tíz évig tervezett történetének főszereplője egy ötven éven felüli többszörös magyar korcsolya-világbajnok. Kővári Károlynak hívják, de mindenki Karának nevezi. Beceneve a szakmában még a kilencvenes évek fináléjában, azaz napjainkban is fogalomnak számít (mármint a filmforgatókönyv teremtette világban). Mégis valahogy félresiklott az élete. Felesége és serdülő lánya szereti ugyan, de különváltan élnek tőle. Ő maga pedig az örökös félrészegség kábulatában járja a kocsmákat, lokálokat, elsősorban egy mulatót, ahol az örömlányokon kívül transzvesztiták és melegek is szép számban előfordulnak. S halálosan beleszeret egy Angéla nevű transzszexuális lénybe, aki pillanatnyilag még férfi, de nővé szeretne válni. Ám a műtét igen sokba kerül. S mivel Kara Angélát nőként szereti, úgy dönt, elköveti a tökéletes bűntényt, melynek végeredményeként a műtétet végre lehet hajtani. A film egyik alapképtelensége, paradoxonja abból a hitből fakad, amely szerint itt és most valaki csak úgy gazdagodhat meg, ha vagy a gazdasági, vagy a kriminalisztikai értelemben vett bűnözés útjára lép. A másik képtelenség, illetve majdnem lehetetlen: a boldogság egy öregedő férfi számára ebben a fura ezredvégi világban csak a filmben ábrázolt, akárhogy is nézzük: abszurd módon valósulhat meg. A harmadik majdnem lehetetlen: a férfinak úgy kell elkövetnie a lopást, hogy százszázalékos alibit biztosítson magának. S minthogy az adott gyémánt egy téli napon egy adott pillanatban egy Balaton-parti, (szántódi) villában található, kézenfekvő a megoldás: csak a Balaton jegén lehet megközelíteni észrevétlenül a gondosan őrzött épületet. S ahhoz, hogy ez megvalósuljon, újabb majdnem-lehetetlenség szükségeltetik: az ötvenen túli, alkoholizálástól legyengült szervezetű férfinak régi, világbajnoki formába kell hoznia magát, hogy fél órán belül átkorcsolyázhasson egy tihanyi buliból Szántódra, magához vegye a drágakövet, visszatérjen, s még azt is elhitesse, hogy csupán rövid sétát tett a parton Angélával... Bokor Pál szeretné, ha egyszerre valósulna meg a készülő filmben az abszurd krimidráma és a társadalomkritikai körkép. A film nem a rendszerváltozás bírálata lesz, hanem ezredvégi látlelet, ami a világon bárhol megtörténhetne, de azért nagyon is jellemző, hogy itt és most, Magyarországon játszódik. A helyszínek már megvannak: egy budapesti bárban, több fővárosi lakásban, Tihanyban, Szántódon, a balatoni műúton és a balatonfüredi görög faluban játszódik a fordulatosnak ígérkező, korszerű lélektani krimi cselekménye.

Ne maradjon le a Magyar Nemzet legjobb írásairól, olvassa őket minden nap!

Portfóliónk minőségi tartalmat jelent minden olvasó számára. Egyedülálló elérést, országos lefedettséget és változatos megjelenési lehetőséget biztosít. Folyamatosan keressük az új irányokat és fejlődési lehetőségeket. Ez jövőnk záloga.