Gyorsuló növekedés

Barát Mihály
1999. 11. 08. 23:00
Vélemény hírlevélJobban mondva- heti vélemény hírlevél - ahol a hét kiemelt témáihoz füzött személyes gondolatok összeérnek, részletek itt.

Az idei év első felében a világgazdaságot tartós, elhúzódó receszszió jellemezte, ami úgy látszik, nyár eleje óta kezd megszűnni. A magyar gazdaság ebben a nehéz időszakban is életképesnek bizonyult – nyilatkozta lapunknak Varga Mihály, a Pénzügyminisztérium politikai államtitkára. Elmondta, hogy a jövő évi költségvetés kiemelt céljai közé tartozik a családok támogatása, a mezőgazdaság, a vidék, valamint a kis- és középvállalkozások fejlesztése és az otthonteremtés. Az export növekedésének és a külföldről jövő beruházások folytatódásának köszönhetően gyorsul a növekedés, a kormány várakozásai szerint 2000-ben 4-5 százalékkal nő majd a gazdaság. A koalíción belül a legnagyobb nézeteltéréseket az agrártárca támogatásának kérdése okozza, erről még mindig egyeztetések folynak.

Ne maradjon le a Magyar Nemzet legjobb írásairól, olvassa őket minden nap!

Portfóliónk minőségi tartalmat jelent minden olvasó számára. Egyedülálló elérést, országos lefedettséget és változatos megjelenési lehetőséget biztosít. Folyamatosan keressük az új irányokat és fejlődési lehetőségeket. Ez jövőnk záloga.