Internethez számítógép, számítógép nélküli internet

Csákó Attila
1999. 11. 02. 23:00
Vélemény hírlevélJobban mondva- heti vélemény hírlevél - ahol a hét kiemelt témáihoz füzött személyes gondolatok összeérnek, részletek itt.

A Matávnet – a másik két internetszolgáltatóhoz hasonlóan – egyes előfizetési csomagjait számítógép-vásárlási lehetőséggel kínálja. A ma induló Internet+PC akció keretében a vásárlók két ajánlat közül választhatnak. Vincze Mátyás, a Matávnet ügyvezető igazgatója elmondta: „lehetőséget akartunk teremteni a magánemberek számára is az internet és egy korszerű számítógép eléréséhez.” A konstrukciót választók az Albacomp Actíva számítógép mellé a havi 20 órás hobbi-, míg korlátlan internet-használat esetén a profi csomagot választhatják. A hobbiprogram esetében az induló belépési díj közel 60 ezer forint, míg a havi előfizetés 13 ezer forint. A profi nevet viselő konstrukció esetében majd 70 ezer forint a belépési díj, amit havonta 16 ezer forintos díjjal kell kiegészíteni. A havidíjat két éven át kell fizetni, és csak magánszemélyek vehetik igénybe. Az internet iránt érdeklődő, de számítógéppel nem rendelkezőknek ajánlják a set-top-box névre hallgató tv-szörföt. A gépet a televíziókészülékhez kell csatlakoztatni, és az számítógép nélkül megteremti az internetkapcsolatot. A berendezés saját memóriá-val nem rendelkezik, de nyomtatóra lehet kapcsolni. A készülék a megszokott tv-távkapcsolóval irányítható, de igény esetén billentyűzet is vásárolható hozzá.

Ne maradjon le a Magyar Nemzet legjobb írásairól, olvassa őket minden nap!

Portfóliónk minőségi tartalmat jelent minden olvasó számára. Egyedülálló elérést, országos lefedettséget és változatos megjelenési lehetőséget biztosít. Folyamatosan keressük az új irányokat és fejlődési lehetőségeket. Ez jövőnk záloga.