A magyar csapat eredményei:
Aranyérem
0
Ezüstérem
0
Bronzérem
0

Irány Hannover!

K. Gy.
1999. 11. 01. 23:00
VéleményhírlevélJobban mondva - heti véleményhírlevél - ahol a hét kiemelt témáihoz fűzött személyes gondolatok összeérnek, részletek itt.

A jövő év június 1-jén kezdődik és október utolsó napján zárul majd a hannoveri világkiállítás eseménysorozata, amelyre már most rekordszámban jelentkeztek a nemzetközi résztvevők. A nagyszabású expó sok egyéb mellett kulturális programokkal várja az érdeklődőket. A magyar vonatkozású kulturális rendezvényekről, amelyeket az Expó 2000 Kft. szervez a Nemzeti Kulturális Örökség Minisztériumával együttműködve, Gérnyi Gábor miniszteri biztos tájékoztatta lapunkat. A szervezők tervei szerint a magyar kulturális rendezvények egyik meghatározó eleme lesz a katonai és huszár hagyományőrző egyesületek folyamatos jelenléte. A június 1-jei megnyitóra a szervezők Farkas Zoltán Menyegző című tánckompozíciójának bemutatását, az Auer vonósnégyes, illetve a Magyar Állami Hangversenyzenekar vagy az Állami Operaház együttesének föllépését tervezik – a program végleges összeállítása még a jelenleg is folyó tárgyalásoktól függ. A rendezvények közül kiemelkedik a június 26-i magyar nap, amelyen többek között Bogányi Gergely, Várjon Dénes, Rost Andrea lép közönség elé. Nagy érdeklődésre tarthat számot az augusztus 20-án kezdődő magyar hét, amelynek nyitónapja ünnepi harangjátékkal, ökumenikus istentisztelettel és a Szent Korona-kiállítás megnyitásával kezdődik. A következő nap a magyar komolyzenéé, amelyen a Bakfark Consort, az Esterházy-trió és a Danubia Ifjúsági Zenekar szerepel majd. Augusztus 22. a magyar tánc napja: a Honvéd Táncegyüttes, Bozsik Yvette és Markó Iván mutatkozik be. 23-án, a magyar népzene napján az Ökrös, a Muzsikás és a Zurkó együttessel, Sebestyén Mártával és a magyar nyelvterület legkülönbözőbb pontjairól érkező énekmondókkal találkozhat a közönség. 24-én a Benkó Dixieland Band, a Kormorán és más könnyűzenei együttesek adnak koncertet. Augusztus 26-án a világszerte elismert magyar animációsfilm-gyártás legjobb alkotásai, Bódy Gábor művei és Koltay Gábor Szent Korona-filmje kerül a közönség elé. Az utolsó napon magyar képzőművészek és divattervezők mutatkoznak be – a tervek szerint ezen a napon nyílik egy nagyszabású Moholy-Nagy-kiállítás is.

Ne maradjon le a Magyar Nemzet legjobb írásairól, olvassa őket minden nap!

Portfóliónk minőségi tartalmat jelent minden olvasó számára. Egyedülálló elérést, országos lefedettséget és változatos megjelenési lehetőséget biztosít. Folyamatosan keressük az új irányokat és fejlődési lehetőségeket. Ez jövőnk záloga.