A magyar csapat eredményei:
Aranyérem
0
Ezüstérem
0
Bronzérem
0
HUNMagyarország
09:00Sportlövészet10m légpuska
HUNMagyarország
11:00KézilabdaMagyarország-Egyiptom
HUNEszter Muhari
11:15VívásJunyao Tang-Eszter Muhari
HUNMagyarország
12:20ÚszásSzabad 4 x 100m
HUNMagyarország
12:26ÚszásSzabad 4 x 100m
HUNSzatmári András
13:20VívásBolade Apithy-Andras Szatmari
HUNSzilágyi Áron
13:45VívásFares Arfa-Aron Szilagyi
HUNGémesi Csanád
13:45VívásCsanad Gemesi-Eli Dershwitz
NyílNyíl

Jövő héten nyílik a minőséghét

Hommer Tibor
1999. 11. 02. 23:00
VéleményhírlevélJobban mondva - heti véleményhírlevél - ahol a hét kiemelt témáihoz fűzött személyes gondolatok összeérnek, részletek itt.

Jövő év novemberétől új ISO-tanúsítványt vezetnek be Európa-szerte. Ez egyik központi témája lesz a jövő hétfőn, Budapesten kezdődő magyar minőséghetet kísérő konferenciasorozatnak. A Magyar Minőség Társaság (MMT) elnöke szerint az ISO 9000:2000 fantázianevet viselő új tanúsítvány elsősorban a kis- és középvállalkozások piaci helyzetét javítja majd, mivel szabványa jelentős mértékben kapcsolódik a Teljes Körű Minőségbiztosítás (TQM) alapelveihez. Lepsényi István lapunk érdeklődésére közölte: a forráshiány nem lehet akadálya annak, hogy a hazai kis- és középvállalkozások is megszerezhessék a minőségtanúsítványokat, mivel számtalan központi alternatív forrás áll rendelkezésre. Szerinte a vállalkozói körnek fel kell ismernie, hogy létszükséglet a minőségi tanúsítványok beszerzése, mert annak hiányában képtelenek lesznek boldogulni a piacon. – A gazdaság alapját a kis- és közepes vállalkozások képezik, és a kormányzat megfelelő forrásokkal támogatja a minőségi tanúsítványok megszerzését. Az azonban más kérdés, hogy menynyire hatékony e források felhasználása – fogalmazott Lepsényi István. Hozzátette: megfelelő tervekkel, jól megfogalmazott célokkal és eszközökkel a kereskedelmi bankoktól is igényelhetők lennének források e célra. Az MMT elnöke tegnap újságírók előtt arról számolt be, hogy a november 8–12. között Budapesten megrendezendő VIII. Magyar Minőséghét előadássorozatában az európai integrációból adódó minőségi elvárások kapnak kiemelt szerepet, valamint az ISO 9000:2000. Az oktatási tárca jelentős reformokra készül az oktatáson belüli minőségbiztosítás bevezetése és fejlesztése terén. Így a szervezők e témának szentelték a minőséghét zárónapját, fővédnöknek pedig Pokorni Zoltán oktatási minisztert kérték fel. Az európai szervezetek jelentős erőfeszítéseket tesznek annak érdekében, hogy a kontinens gazdasága lépést tartson az amerikai és a japán versenytársakkal – jelentette ki Lepsényi István. Véleménye szerint a hazai gépipari cégek már az uniós normáknak megfelelő minőségben gyártanak.

Ne maradjon le a Magyar Nemzet legjobb írásairól, olvassa őket minden nap!

Portfóliónk minőségi tartalmat jelent minden olvasó számára. Egyedülálló elérést, országos lefedettséget és változatos megjelenési lehetőséget biztosít. Folyamatosan keressük az új irányokat és fejlődési lehetőségeket. Ez jövőnk záloga.