A magyar csapat eredményei:
Aranyérem
0
Ezüstérem
0
Bronzérem
0

Kitűzőt kapnak a rendőrök

Gidró Kriszta
1999. 11. 17. 23:00
VéleményhírlevélJobban mondva - heti véleményhírlevél - ahol a hét kiemelt témáihoz fűzött személyes gondolatok összeérnek, részletek itt.

Januártól bővül a Rendvédelmi Szervek Védelmi Szolgála-tának (RSZVSZ) létszáma, jelentős technikai fejlesztéseket hajtanak végre, s szintén januártól nevet is tartalmazó kitűzőt viselnek majd a rendőrök. A korrupció megakadályozásáért a rendőrnek jelentkezőket a jövőben pszichiáter is megvizsgálja.Szigorúbb ellenőrzéssel hatékonyabban lehet fellépni a rendvédelmi szerveknél esetlegesen előforduló korrupció ellen – jelentette ki Lajtár József, a Belügyminisztérium helyettes államtitkára. Éppen ezért januártól nyolcvanhat munkatárssal bővül az RSZVSZ létszáma, s jelentős technikai fejlesztéseket is végrehajtanak. A helyettes államtitkár kijelentette: a megnövelt létszámmal dolgozó RSZVSZ fokozottan figyelheti majd a közterületen szolgálatot teljesítő állományt. Lajtár József hozzátette: korábban azért szüntették meg a helyszíni bírság intézményét, mert itt lényegesen nagyobb volt a korrupció veszélye, mint más területeken. Az állampolgári bejelentések megkönnyítése érdekében ja- nuártól olyan kitűzőt viselnek a rendőrök, amelyen nemcsak az azonosító számot, de a nevet is feltüntetik. Egyelőre csak tervezik, de várhatóan hamarosan úgynevezett „zöld számot” létesítenek, hogy a korrupcióra, bűncselekményre gyanakvó állampolgárok telefonon is bejelenthessék a velük történteket. A helyettes államtitkár elmondta: a parancsnokoknak minden egyes bejelentést meg kell vizsgálniuk, függetlenül attól, hogy az kollégától vagy állampolgártól származik. Ha a gyanú nem bizonyosodott be, akkor a lezárt aktát át kell adni az RSZVSZ-nek, megalapozott bejelentés esetén pedig eleve a védelmi szolgálat jár el az ügyben. Újdonság lesz a minden rendőrnek jelentkező kötelező pszichiátriai vizsgálata. Lajtár József szerint így esély van arra, hogy már az első körben kiszűrjék a korrupcióra hajlamosakat.

Ne maradjon le a Magyar Nemzet legjobb írásairól, olvassa őket minden nap!

Portfóliónk minőségi tartalmat jelent minden olvasó számára. Egyedülálló elérést, országos lefedettséget és változatos megjelenési lehetőséget biztosít. Folyamatosan keressük az új irányokat és fejlődési lehetőségeket. Ez jövőnk záloga.