A magyar csapat eredményei:
Aranyérem
0
Ezüstérem
0
Bronzérem
0
HUNMagyarország
09:00Sportlövészet10m légpuska
HUNMagyarország
11:00KézilabdaMagyarország-Egyiptom
HUNEszter Muhari
11:15VívásJunyao Tang-Eszter Muhari
HUNMagyarország
12:20ÚszásSzabad 4 x 100m
HUNMagyarország
12:26ÚszásSzabad 4 x 100m
HUNSzatmári András
13:20VívásBolade Apithy-Andras Szatmari
HUNSzilágyi Áron
13:45VívásFares Arfa-Aron Szilagyi
HUNGémesi Csanád
13:45VívásCsanad Gemesi-Eli Dershwitz
NyílNyíl

Kizárják Helmeczyt?

1999. 11. 02. 23:00
VéleményhírlevélJobban mondva - heti véleményhírlevél - ahol a hét kiemelt témáihoz fűzött személyes gondolatok összeérnek, részletek itt.

Elképzelhető, hogy kizárják a Fideszből Helmeczy László parlamenti képviselőt, akit a párt megyei és országos elnöksége által támogatott Tóth Andrással szemben választottak meg a múlt héten – a többi közt az MSZP szavazataival – a Szabolcs-Szatmár-Bereg Megyei Közgyűlés elnökének.A Fidesz országos elnökségének hétfő esti ülésén nem volt napirenden a szabolcsi közgyűlés múlt heti elnökválasztása, amelyen két fideszes jelölt indult a posztért. Mint megtudtuk, az elnökség csak akkor tűzi napirendjére a kérdést, ha a Fidesz megyei elnöksége már áttekintette a kialakult helyzetet. Lapunk információi szerint a megyei elnökség kezdeményezi Helmeczy László kizárását a pártból. Kozma Péter, a Fidesz szabolcsi elnöke sem cáfolni, sem megerősíteni nem tudta lapunk információit. – Meggyengült a megye érdekérvényesítő képessége, ezért volt szükséges az összefogás, az alkalmi koalíció megalakítása – nyilatkozta lapunknak Baja Ferenc, az MSZP megyei elnöke. Elmondta: először a megyei Fidesz-elnökség által támogatott Tóth Andrással tárgyalt, majd utána a szintén Fideszes Hel-meczy Lászlóval. Utóbbi elfogadta az általa szabott feltételeket. Balogh Gyula, az FKGP szabolcsi elnöke lapunk kérdésére leszögezte, hogy a kisgazdapárt semmiképpen „nem megy bele olyan koalícióba, amelynek az MSZP is részese”. Hangsúlyozta, hogy a kisgazdapárt két alelnöki posztra kapott ígéretet. – Tudomásom szerint Helmeczy erről Torgyán József pártelnököt személyesen is tájékoztatta – tette hozzá Balogh. Az Országgyűlés mentelmi bizottsága azt javasolja a parlamentnek, hogy ne függessze fel Helmeczy László fideszes képviselő mentelmi jogát.

Ne maradjon le a Magyar Nemzet legjobb írásairól, olvassa őket minden nap!

Portfóliónk minőségi tartalmat jelent minden olvasó számára. Egyedülálló elérést, országos lefedettséget és változatos megjelenési lehetőséget biztosít. Folyamatosan keressük az új irányokat és fejlődési lehetőségeket. Ez jövőnk záloga.