Következő mérkőzések
Németország
21:002024. június 14.
Skócia
Magyarország
15:002024. június 15.
Svájc

Kucsma vezet az elnökválasztáson

1999. 11. 01. 23:00
Vélemény hírlevélJobban mondva- heti vélemény hírlevél - ahol a hét kiemelt témáihoz füzött személyes gondolatok összeérnek, részletek itt.

Leonyid Kucsma jelenlegi államfő és Petro Szimonenko kommunista párti vezető jutott be a vasárnapi ukrajnai elnökválasztáson a második fordulóba. A központi választási bizottság a szavazatok 96 százalékának összeszámlálása után megállapította, hogy a tizenhárom jelölt egyike sem kapott ötven százaléknál több szavazatot, ami az első fordulóban való megválasztás feltétele. A választási bizottság adatai szerint Leonyid Kucsma a leadott szavazatok 36,36, Petro Szimonenko pedig 22,32, Olekszandr Moroz szocialista párti elnök 11,29 százalékot kapott. Natalja Vitrenko, a Haladó Szocialista Párt elnökasszonya 11,05 százalékkal a negyedik, Jevhen Marcsuk volt kormányfő 8,06 százalékkal az ötödik. A 37 millió szavazópolgár közül 25,975 millióan adták le voksukat. A választási bizottság folytatja a szavazatok öszszeszámlálását. A hivatalos végeredményt a megyei választási bizottságok eredeti jegyzőkönyveinek ellenőrzése után hozzák nyilvánosságra, amit a központi választási bizottság várhatóan november 3-ig fejez be.

Ne maradjon le a Magyar Nemzet legjobb írásairól, olvassa őket minden nap!

Portfóliónk minőségi tartalmat jelent minden olvasó számára. Egyedülálló elérést, országos lefedettséget és változatos megjelenési lehetőséget biztosít. Folyamatosan keressük az új irányokat és fejlődési lehetőségeket. Ez jövőnk záloga.