A magyar csapat eredményei:
Aranyérem
0
Ezüstérem
0
Bronzérem
0
HUNMagyarország
09:00Sportlövészet10m légpuska
HUNMagyarország
11:00KézilabdaMagyarország-Egyiptom
HUNEszter Muhari
11:15VívásJunyao Tang-Eszter Muhari
HUNMagyarország
12:20ÚszásSzabad 4 x 100m
HUNMagyarország
12:26ÚszásSzabad 4 x 100m
HUNSzatmári András
13:20VívásBolade Apithy-Andras Szatmari
HUNSzilágyi Áron
13:45VívásFares Arfa-Aron Szilagyi
HUNGémesi Csanád
13:45VívásCsanad Gemesi-Eli Dershwitz
NyílNyíl

Lesz ingatlanadó

MTI226Szabó
1999. 11. 04. 23:00
VéleményhírlevélJobban mondva - heti véleményhírlevél - ahol a hét kiemelt témáihoz fűzött személyes gondolatok összeérnek, részletek itt.

A Fővárosi Közgyűlés decemberben szavazhat az egységes építmény- és telekadó 2001-es bevezetéséről, miután a városházi MSZP-frakció vezetői – korábbi véleményüket megváltoztatva – tegnap ezirányú támogatásukról biztosították budapesti koalíciós partnerüknek, az SZDSZ-nek az elképzeléseit. A kerületi polgármesterek viszont továbbra is elutasítják a főváros központosító politikáját.Az ingatlanadó egységesítéséről szóló döntés elfogadását követően 2000-ben kell kialakítani a szervezeti és a személyi hátterét annak, hogy a kerületektől a fővároshoz kerüljön az adóbeszedés – mondta el Ajkay Zoltán, a budapesti szocialista frakció vezetője. Kifejtette: arra törekszenek, hogy azok a kerületek, amelyekben már szednek ilyen adókat, ne járjanak rosszabbul a fővárosi egységesítés után sem. Ennek a politikai célnak a technikai kimunkálása a szakértőkre hárul. Mivel a kormány nem támogatta az értékalapú ingatlanadózás bevezetését, az MSZP megvizsgálja: miként lehetne a kerületekkel együttműködve mégiscsak elérni, hogy a jelenlegi területnagyságon kívül az értékelvűség is érvényesüljön az adóbeszedésben. A kerületekkel korábban megismertetett tervezet nagyon sok negatív elemet tartalmaz – közölte lapunkkal Tarlós István, Óbuda polgármestere, aki már nem lepődik meg a főváros pénzügyi vezetésének újabb ötletein. Szerinte elfogadhatatlan, hogy nem teszik lehetővé az úgynevezett sávos adóztatást, így a szegényebb városrészeket éppúgy sújtják majd, mint a gazdagabbakat. Az egységesítés ellen szól az is, hogy – a városvezetés ellentmondó nyilatkozatai miatt – a megadóztatott polgárok azt hihetik majd, hogy a kerület „sanyargatja” őket, holott ezt a főváros teszi – fűzte hozzá Tarlós. Derce Tamás, Újpest polgármestere egyértelműen az MSZP és az SZDSZ közötti politikai háborúnak, illetve alkunak tartja a történéseket. Furcsállja, hogy a szocialista vezetésű kerületek korábban „palotaforradalmat” akartak csinálni, most viszont hallgatnak. Mint arról tegnap beszámoltunk, a fővárosi Fidesz– MDF–MKDSZ frakció tiltakozik a kerületi források újabb szűkítése ellen.

Ne maradjon le a Magyar Nemzet legjobb írásairól, olvassa őket minden nap!

Portfóliónk minőségi tartalmat jelent minden olvasó számára. Egyedülálló elérést, országos lefedettséget és változatos megjelenési lehetőséget biztosít. Folyamatosan keressük az új irányokat és fejlődési lehetőségeket. Ez jövőnk záloga.