A magyar csapat eredményei:
Aranyérem
0
Ezüstérem
0
Bronzérem
0

Létrehozták az albizottságot

Kis Ferenc
1999. 11. 03. 23:00
VéleményhírlevélJobban mondva - heti véleményhírlevél - ahol a hét kiemelt témáihoz fűzött személyes gondolatok összeérnek, részletek itt.

Az Országgyűlés önkormányzati és rendészeti bizottsága tegnap létrehozta a békési olajügyek feltárását végző albizottságot. A tizenegy fős testületet várhatóan Buza Attila (Fidesz) vezeti majd – közölte lapunkkal Gémesi György MDF-es képviselő.Gémesi György fontosnak tartja, hogy addig is megkezdjék az érdemi munkát, amíg megalakul a Pallag László (FKGP) által javasolt vizsgálóbizottság. A konkrét feladatokat még nem határozták meg, és egyelőre hiányos a testület tagjainak névsora is, mivel az FKGP, valamint a MIÉP nem nevezte meg delegáltjait. A Fideszt Buza Attila, Bernáth Ildikó és Kovács Zoltán, az MSZP-t Balogh László, Pozsgai Balázs és Tóth Ká-roly, az SZDSZ-t Kóródi Mária, az MDF-et pedig Szászfalvi László képviselné. Buza Attila azzal indokolta az albizottság létrehozását, hogy a testület szükség esetén akár a bizottsági héten kívül is tanácskozhatna. Kóródi Mária ezzel szemben a bizottság feladatainak konkrétabb meghatározását kérte, és kifogásolta, hogy a testület – a tagok páratlan száma miatt – nem lehet paritásos. Tóth Károly a világ legkomolytalanabb albizottságának nevezte a testületet, mondván: ha a jövő héten kivételes és sürgős eljárással felállhat a vizsgálóbizottság, ez a grémium úgy zárhatja le tevékenységét, hogy meg sem kezdte azt. Az FKGP korábban már jelezte, hogy az olajügyeket csak önálló vizsgálóbizottság derítheti fel, s a kisgazdák ennek a testületnek a munkájában kívánnak részt venni. Az albizottság létrehozását a Fidesz kezdeményezte.

Ne maradjon le a Magyar Nemzet legjobb írásairól, olvassa őket minden nap!

Portfóliónk minőségi tartalmat jelent minden olvasó számára. Egyedülálló elérést, országos lefedettséget és változatos megjelenési lehetőséget biztosít. Folyamatosan keressük az új irányokat és fejlődési lehetőségeket. Ez jövőnk záloga.