A magyar csapat eredményei:
Aranyérem
0
Ezüstérem
0
Bronzérem
0
HUNMagyarország
09:00Sportlövészet10m légpuska
HUNMagyarország
11:00KézilabdaMagyarország-Egyiptom
HUNEszter Muhari
11:15VívásJunyao Tang-Eszter Muhari
HUNMagyarország
12:20ÚszásSzabad 4 x 100m
HUNMagyarország
12:26ÚszásSzabad 4 x 100m
HUNSzatmári András
13:20VívásBolade Apithy-Andras Szatmari
HUNSzilágyi Áron
13:45VívásFares Arfa-Aron Szilagyi
HUNGémesi Csanád
13:45VívásCsanad Gemesi-Eli Dershwitz
NyílNyíl

Meglepődtek Surján szavain

1999. 11. 02. 23:00
VéleményhírlevélJobban mondva - heti véleményhírlevél - ahol a hét kiemelt témáihoz fűzött személyes gondolatok összeérnek, részletek itt.

A Fidesz vezető személyiségei úgy vélik, hogy Surján László nyilatkozata egy esetleges előrehozott választásról nem több puszta elvi felvetésnél, hiszen nincs olyan helyzet, ami indokolttá tenné. Az államfőválasztással kapcsolatban úgy fogalmaztak: a kérdés nem időszerű, hiszen az FKGP-nek kell javaslatot tennie a személyre, s ez még nem történt meg.Surján László, a Fidesz országgyűlési képviselője a napokban egy New York-i fórumon úgy fogalmazott: nehéz esztendő következik, mert jövőre meg kell oldani az államfőválasztás kérdését, ami koalíciós szakítópróbához és esetleges előrehozott választáshoz is vezethet. A képviselő a Szabadság tér tegnapi adásában ezzel kapcsolatban már arról beszélt, hogy pusztán elméleti felvetésről volt szó. Surján a választások előrehozását egyébként nem tartja valószínűnek, hiszen a koalíciós pártoknak az az érdekük, hogy megegyezzenek. Hozzátette: nem kell túlértékelni a kérdést, azt viszont látni kell, hogy az új köztársasági elnök megválasztása a jövő év egyik fontos eseménye. – Surján László nyilatkozata félreértés lehetett, mivel a képviselő minden bizonnyal a Magyar Kereszténydemokrata Szövetségen belüli időközi választásra utalt – fogalmazott lapunknak az FKGP frakcióvezetője. Bánk Attila hozzátette: ha Surján mégis az országgyűlési választásokra gondolt, az annak tudható be, hogy a New York-i fogadáson „ettek, ittak, és eközben beszélgettek”. – Az FKGP még nem nevezte meg azt a személyt, akit a koalíciós szerződés értelmében köztársasági elnöknek jelöl, ezért meglepett a kijelentés – fogalmazott Csapody Miklós (MDF).

Ne maradjon le a Magyar Nemzet legjobb írásairól, olvassa őket minden nap!

Portfóliónk minőségi tartalmat jelent minden olvasó számára. Egyedülálló elérést, országos lefedettséget és változatos megjelenési lehetőséget biztosít. Folyamatosan keressük az új irányokat és fejlődési lehetőségeket. Ez jövőnk záloga.