A magyar csapat eredményei:
Aranyérem
0
Ezüstérem
0
Bronzérem
0

Megy a jobb!

1999. 11. 04. 23:00
VéleményhírlevélJobban mondva - heti véleményhírlevél - ahol a hét kiemelt témáihoz fűzött személyes gondolatok összeérnek, részletek itt.

Aki még nem rótta le kegyeletét Pető Iván hajdani szabad demokrata vezérnél, lapzártáig megteheti, szabadon téphető a sorszám, egy komplett nemzet kérdezi a honatyát, mi a helyzet, kedves honatya, honnét kell megközelíteni a Mérleg utcát? Sugározhatnak-e még a magyarországi televízióadók a Széchenyi tér tetejéről, vagy rakják át máris az adót a Mérleg utcába? Rövid a háttér: Pető honatya minap arra kérte a Legfelsőbb Bíróságot, mondja már ki, de mielőbb, az MTV Közalapítvány kuratóriuma törvénytelenül működik, nevezettek csak járnak-kelnek a világban, ahelyett, hogy törvényesen kuratóriumolnának. Televíziós felvételt nem kaptunk Pető Iván honatyáról, így csak feltételezhető, hogy fel volt dúlva szegény, árkok húzódtak a szeme sarkában, keze ökölbe szorult, azonkívül majdnem mondott valamit. Mit mondott volna Pető honatya, ha kérdezik? Valószínűleg a régi igazságokat. Hogy akkor ők most itt vannak (éppen menetközben – a baloldalról mennek a jobb fele, ott van most a több mandátum), legnagyobb vágyuk, hogy rend legyen végre a közszolgálati szférában a mostani zűrzavar helyett. Erre azonban nincsen lehetőség, hol Orbán Viktor miniszterelnök szól bele a sajtóba (szerdánként rádióinterjút ad a Kossuthon – abszurdum!), hol meg a Csurkát adják valamelyik frekvencián. Borzasztó. Nyomul a jobb. Pető Iván korábbi szabad demokrata vezető egyvégtében aggódik. Ez tőle a legkevesebb. Pető exvezető mostantól akciósorozatokat indít a Magyar Televízió ellen, ugyanis ott, mármint a cégnél az eltelt hónapokban vészesen csökkent az SZDSZ-szimpatizánsok száma (nyolcvanöt százalékról nagyjából nyolcvanra), törtet a Fidesz, a háttérben meg ott a Csurka, vele a mocsok szélsőjobb, Szálasi, Gömbös, Haider, Le Pen és a többiek. Meneküljünk, mögöttünk a metróhuzat! Mondom, részvétet kellene nyilvánítani a göndör szabad demokrata vezetőnél: elnézést, tisztelettel, itt ez a piszok ország, aztán egyszer csak fogja magát a többség, és többségi akaratot fejez ki, a fehérre képes azt mondani, hogy fehér, a feketére meg azt, fekete. Szörnyű idők. Futás!

Ne maradjon le a Magyar Nemzet legjobb írásairól, olvassa őket minden nap!

Portfóliónk minőségi tartalmat jelent minden olvasó számára. Egyedülálló elérést, országos lefedettséget és változatos megjelenési lehetőséget biztosít. Folyamatosan keressük az új irányokat és fejlődési lehetőségeket. Ez jövőnk záloga.