A magyar csapat eredményei:
Aranyérem
0
Ezüstérem
0
Bronzérem
0
HUNMagyarország
09:00Sportlövészet10m légpuska
HUNMagyarország
11:00KézilabdaMagyarország-Egyiptom
HUNEszter Muhari
11:15VívásJunyao Tang-Eszter Muhari
HUNMagyarország
12:20ÚszásSzabad 4 x 100m
HUNMagyarország
12:26ÚszásSzabad 4 x 100m
HUNSzatmári András
13:20VívásBolade Apithy-Andras Szatmari
HUNSzilágyi Áron
13:45VívásFares Arfa-Aron Szilagyi
HUNGémesi Csanád
13:45VívásCsanad Gemesi-Eli Dershwitz
NyílNyíl

Mértéktartásra van szükség

1999. 11. 03. 23:00
VéleményhírlevélJobban mondva - heti véleményhírlevél - ahol a hét kiemelt témáihoz fűzött személyes gondolatok összeérnek, részletek itt.

Orbán Viktor úgy látja: félreértették az 1956-ban bűnöket elkövetettek felelősségre vonásával kapcsolatban elhangzott kanadai kijelentéseit. A miniszterelnök szokásos szerda reggeli rádióinterjújában kifejtette: álláspontja szerint a bíróságoknak szigorúan és pontosan kell lefolytatniuk az eljárásokat az el nem évülő bűncselekmények ügyében, a megfigyelők részéről azonban nem ökölrázásra, hanem mértéktartásra van szükség, mivel öreg, megroggyant emberek állnak a bíróság előtt, akik iránt – mint ezt a korábbi náciperek példája is mutatja – könnyű szimpátiát kelteni. Az ’56-os Deportálások Tényfeltáró Bizottsága (Deport ’56) a napokban közleményt adott ki a miniszterelnök kanadai nyilatkozata kapcsán. Orbán Viktor itt azt hangsúlyozta, hogy a mosonmagyaróvári sortűz ügyében mértéktartással és méltósággal kell eljárni, mert a per lefolyása kihatással lehet a később feltehetőleg következő további ügyekre. Általában a felelősségre vonással kapcsolatban pedig úgy vélekedett a miniszterelnök, hogy amit 1990-ben, az akkor alkalmas pillanatban nem tettek meg, azt 1999-ben már nem lehet számon kérni. A Deport ’56 viszont úgy vélte, hogy a független magyar bíróságoknak nem úgymond „mértéktartással és méltósággal” kell eljárni, hanem a törvényeknek megfelelően. A genfi egyezmények szerint, akit 1990-ben el lehetett volna ítélni soha el nem évülő emberiség elleni és háborús bűntettek miatt, azt 1999-ben is ugyanúgy el kell ítélni. Azt is ki kell vizsgálni, hogy a bűnüldöző hatóságok miért szabotálták el a felelősségre vonást az elmúlt évtizedben – vélekedett a szervezet.Kanadai útjáról beszámolva a miniszterelnök elmondta: több milliárd forint értékű beruházásokról születtek szándéknyilatkozatok, illetve előszerződések. – Egy kanadai befektetői csoport már régen szeretett volna beruházni a budapesti volt expótelkeken, a Gresham palota szállodává alakítása esetében pedig hamarosan meginduló építkezésről van szó – közölte Orbán Viktor. A miniszterelnök örömét fejezte ki, amiért a kormány keddi ülésén meghozta döntését a háziorvosi praxisok magánosításáról. – Ismét egy csoport, amelyik a saját lábára állhat, és a nyugati gyakorlat szerint rendezheti be életét Magyarországon – hangsúlyozta a kormányfő.

Ne maradjon le a Magyar Nemzet legjobb írásairól, olvassa őket minden nap!

Portfóliónk minőségi tartalmat jelent minden olvasó számára. Egyedülálló elérést, országos lefedettséget és változatos megjelenési lehetőséget biztosít. Folyamatosan keressük az új irányokat és fejlődési lehetőségeket. Ez jövőnk záloga.