A magyar csapat eredményei:
Aranyérem
0
Ezüstérem
0
Bronzérem
0

Nem szűnik meg a Széchenyi?

1999. 11. 01. 23:00
VéleményhírlevélJobban mondva - heti véleményhírlevél - ahol a hét kiemelt témáihoz fűzött személyes gondolatok összeérnek, részletek itt.

– Ha a főváros nem veszi át a Széchenyi István Gimnáziumot, a XI. kerület képviselő-testülete újratárgyalja a kérdést – közölte Kupper András (Fidesz) közgyűlési és kerületi képviselő. Mint ismeretes, a városrész önkormányzata korábban úgy döntött: a gimnáziumot átadja a fővárosnak. Jankó István kerületi fideszes képviselő elmondta: egyrészt a drasztikusan csökkenő gyermeklétszám, másrészt az önkormányzat szűkös anyagi lehetőségei indokolták a döntést. Hozzátette azt is: a középfokú oktatási intézmények fenntartása nem a városrészek, hanem a főváros kötelező feladata. Demszky Gábor főpolgármester szerint a főváros a jelenlegi intézményrendszerével is taníttatni tudja a Széchenyi diákjait. A kerület szeretné elkerülni a gimnázium bezárását, ezért döntött úgy: ha a főváros nem veszi át az intézményt, a testület újratárgyalja az ügyet. Budapest vezetése az elkövetkezendő hetekben dönti el, milyen válaszokat ad az érintett önkormányzatoknak a kerületi fenntartású középiskolák átvételéről – nyilatkozta lapunknak Schiffer János főpolgármester-helyettes. A Széchenyi Gimnázium ügye várhatóan decemberben kerül a közgyűlés elé, amikor dönteni kell: a törvény szerint kötelező fővárosi feladat ellátásáról.

Ne maradjon le a Magyar Nemzet legjobb írásairól, olvassa őket minden nap!

Portfóliónk minőségi tartalmat jelent minden olvasó számára. Egyedülálló elérést, országos lefedettséget és változatos megjelenési lehetőséget biztosít. Folyamatosan keressük az új irányokat és fejlődési lehetőségeket. Ez jövőnk záloga.