A magyar csapat eredményei:
Aranyérem
0
Ezüstérem
0
Bronzérem
0
HUNMagyarország
09:00Sportlövészet10m légpuska
HUNMagyarország
11:00KézilabdaMagyarország-Egyiptom
HUNEszter Muhari
11:15VívásJunyao Tang-Eszter Muhari
HUNMagyarország
12:20ÚszásSzabad 4 x 100m
HUNMagyarország
12:26ÚszásSzabad 4 x 100m
HUNSzatmári András
13:20VívásBolade Apithy-Andras Szatmari
HUNSzilágyi Áron
13:45VívásFares Arfa-Aron Szilagyi
HUNGémesi Csanád
13:45VívásCsanad Gemesi-Eli Dershwitz
NyílNyíl

Oslói csúcs a Közel-Keletről

1999. 11. 01. 23:00
VéleményhírlevélJobban mondva - heti véleményhírlevél - ahol a hét kiemelt témáihoz fűzött személyes gondolatok összeérnek, részletek itt.

V. Harald norvég uralkodó tegnap délelőtt az oslói királyi palotában fogadta Bill Clinton amerikai elnököt, aki a négy éve meggyilkolt Jichák Rabin izraeli miniszterelnök emlékére rendezett közel-keleti csúcstalálkozóra érkezett a norvég fővárosba. Ehud Barak izraeli miniszterelnök és Jasszer Arafat palesztin vezető találkozóját tegnap késő este, lapzártánk után tartották.Az AFP jelentése szerint ez az első alkalom, hogy egy amerikai elnök hivatalos látogatást tesz Norvégiában. Clinton a királyi fogadás után Kjell Magne Bondevik norvég miniszterelnökkel találkozott. Az amerikai elnök Oslóban reményét fejezte ki, hogy izraeli és palesztin tárgyalópartnereivel sikerül előrelépni a közel-keleti békefolyamat ügyében. Clinton ma találkozik Ehud Barak izraeli miniszterelnökkel és Jasszer Arafat palesztin vezetővel. Eközben a norvég fővárosban az izraeli és a palesztin tárgyalócsoportnak – az ENSZ közel-keleti megbízottja közvetítésével – sikerült megállapodni a béketárgyalások befejező szakaszának helyszínéről és időpontjáról. A zárómegbeszélések november 8-án – az eredeti elképzeléshez képest egy nappal később – Rámalláh városában kezdődnek majd. Ehud Barak tegnap kijelentette: Izrael Rabin szellemében kíván cselekedni, hogy béke legyen a Közel-Keleten, és véget érjenek a térségben dúló konfliktusok. A Jichák Rabin izraeli miniszterelnök meggyilkolásának negyedik évfordulója alkalmából az ünnepélyes megemlékezést ma délelőtt rendezik – írta a Reuters. Az orosz kormányfő az oslói csúcsértekezleten elsősorban meg kívánja erősíteni Moszkva társelnöki szerepét a közel-keleti rendezésben, s vizitjének nem célja a csecsen és észak-kaukázusi problémák megvitatása, noha e kérdések is kétségtelenül napirendre kerülnek a kétoldalú találkozókon. Putyin megbeszélést folytat Bill Clinton amerikai elnökkel, s találkozik az izraeli és a palesztin vezetőkkel is.

Ne maradjon le a Magyar Nemzet legjobb írásairól, olvassa őket minden nap!

Portfóliónk minőségi tartalmat jelent minden olvasó számára. Egyedülálló elérést, országos lefedettséget és változatos megjelenési lehetőséget biztosít. Folyamatosan keressük az új irányokat és fejlődési lehetőségeket. Ez jövőnk záloga.