Ötvenéves a BM-kórház

V.G.
1999. 11. 26. 23:00
Vélemény hírlevélJobban mondva- heti vélemény hírlevél - ahol a hét kiemelt témáihoz füzött személyes gondolatok összeérnek, részletek itt.

Nagyszabású ünnepséget rendeznek ma a Duna Palotában a BM-kórház fennállásának 50. évfordulója alkalmából. A Korvin Ottóról elnevezett intézmény 1949 elején, az egykori fővárosi fasori magánszanatórium helyén jött létre. Kezdetben mindössze 60 ágygyal működött a kórház, ami ma 625 férőhelyes – mondta el lapunknak Bedros Róbert (képünkön), az intézmény főigazgatója. A kórház főként az aktív és a nyugalmazott belügyi dolgozóknak, illetve hozzátartozóiknak biztosít ellátást. Jövőre az intézmény rekonstrukciója a sebészeti szakrendelő felújításával folytatódik, s egy új rekreációs centrum kialakítását is tervezik Dobogókőn. Mint azt a főigazgatótól megtudtuk: december elsején születik döntés arról, hogy az öt pályázó egészségügyi intézmény – többek között a BM-kórház – közül melyik nyeri meg az úgynevezett kórházi VIP-tendert, azaz melyik intézmény kezelheti a magas rangú állami vezetőket. A főigazgató indokoltnak tartja, hogy a belügyi, a rendvédelmi és a kormányzati szerveknek legyen egy kiemelt ellátóhelye. A pályázati kiírás szerint a VIP-osztály egyébként magas szintű szállodai szolgáltatással együtt nyújtana kórházi ellátást. A kórház gazdasági helyzetéről a főigazgató elmondta: az idén minden dolgozó megkaphatja 13. havi fizetését, sőt a többletteljesítményt nyújtó munkatársak számára úgynevezett 14. félhavi juttatást is biztosítanak.

Ne maradjon le a Magyar Nemzet legjobb írásairól, olvassa őket minden nap!

Portfóliónk minőségi tartalmat jelent minden olvasó számára. Egyedülálló elérést, országos lefedettséget és változatos megjelenési lehetőséget biztosít. Folyamatosan keressük az új irányokat és fejlődési lehetőségeket. Ez jövőnk záloga.