A magyar csapat eredményei:
Aranyérem
0
Ezüstérem
0
Bronzérem
0

Párttársáról kért adatot Vancsik

1999. 11. 30. 23:00
VéleményhírlevélJobban mondva - heti véleményhírlevél - ahol a hét kiemelt témáihoz fűzött személyes gondolatok összeérnek, részletek itt.

– Az elmúlt évben hivatalomban megkeresett egy szocialista képviselő, és arra kért, a titkosszolgálatok szolgáltassanak kompromittáló adatokat párttársáról, hogy ne ő nyerje el az MSZP valamelyik pozícióját – jelentette ki Demeter Ervin politikai államtitkár a Házban napirend előtt, amikor Vancsik Zoltán (MSZP) megfigyelési üggyel foglalkozó felszólalására reagált. Információink szerint maga Vancsik volt az államtitkár által említett személy, ám ezt ő tagadja.Vancsik Zoltán napirend előtti felszólalásában polgári bohózatnak nevezte a megfigyelési bizottság munkáját, amelynek „rendezője” szerinte Kosztolányi Dénes, a testület fideszes elnöke volt. Elmondta: a bizottság jelentése a „MIÉP segítségével létrejött többség szégyenteljes hazugságait” tartalmazza. – A jelentés nem szól a 27 fideszes személy és családtagjai megfigyeléséről, a Horn-kormány szerepéről, az elrendelő személyéről, nem bizonyított a törvénytelenség és a közpénz felhasználása sem – állította a képviselő. Kifogásolta továbbá Kosztolányi Dénes közlését, amely szerint a testület ugyan nem vizsgálta a miniszterelnök bejelentését, ám Orbán Viktor szavai egytől egyig igazak.Demeter Ervin, a Miniszterelnöki Hivatal nemzetbiztonsági ügyekkel foglalkozó politikai államtitkára válaszában közölte: a parlamentben a tényekről kellene beszélni. – A vizsgálatból ugyanis kiderült, hogy a Fidesz akkori frakcióvezetőjét, Pokorni Zoltánt törvénytelen, titkos eszközökkel figyelték meg – fogalmazott.

Ne maradjon le a Magyar Nemzet legjobb írásairól, olvassa őket minden nap!

Portfóliónk minőségi tartalmat jelent minden olvasó számára. Egyedülálló elérést, országos lefedettséget és változatos megjelenési lehetőséget biztosít. Folyamatosan keressük az új irányokat és fejlődési lehetőségeket. Ez jövőnk záloga.