A magyar csapat eredményei:
Aranyérem
0
Ezüstérem
0
Bronzérem
0

PDSZ: Magasabb béreket

Hanczár János
1999. 11. 02. 23:00
VéleményhírlevélJobban mondva - heti véleményhírlevél - ahol a hét kiemelt témáihoz fűzött személyes gondolatok összeérnek, részletek itt.

A Pedagógusok Demokratikus Szakszervezete (PDSZ) szakmai szempontból nem tartja meggyőzőnek az oktatási tárca kerettantervek bevezetésével kapcsolatos felmérését, emellett a kormány bérajánlatát diktátumnak tekintik, mert nem volt lehetőségük az egyeztetésre. Sztrájkot viszont csak akkor szerveznek, ha a kormány nem változtat javaslatán.A PDSZ álláspontja szerint pozitív lehet a kerettantervek bevezetésének hatása az oktatási intézményekre és magára az oktatásra, viszont az a szabadságfok, amelyet a képzési idő 20 százalékára taksálnak, nem elegendő ahhoz, hogy a pedagógusok a legjobb képzési formákat megtalálják. Ezt Szakács Péter, a PDSZ szóvivője mondta tegnapi sajtótájékoztatóján. Hozzátette: komoly munkajogi problémákat okozhat az intézményekben, hogy az új oktatási területeken ki taníthatja az ismereteket. A szakszervezet nem tartja meggyőzőnek az oktatási tárca kerettantervek bevezetésével kapcsolatos felméréséből levont eddigi következtetéseket, úgy vélik, hogy ehhez statisztikai szempontból a megkérdezettek száma nem elegendő. Azt is kifogásolják, hogy nem lehet tudni, az iskoláktól viszszaérkező kérdőívek a vezetők, vagy a pedagógusok véleményét tartalmazzák-e. A kormány bérajánlatát diktátumnak tekintik, mert a szakszervezetnek nem volt lehetősége az egyeztetésre – közölte Molnár Péter ügyvivő. A PDSZ a kormány 8,25 százalékos béremelési javaslata helyett 13 százalékban határozza meg a minimális összeget. A szakszervezet hét végi kongresszusán döntenek egy lehetséges sztrájkbizottság felállításáról, de sztrájk szervezésére csak akkor kerülhet sor, ha a kormány nem változtatja meg béremelési ajánlatát. Ez ügyben más oktatási érdekszervezetekkel is egyeztető tárgyalásokat kezdeményeznek.

Ne maradjon le a Magyar Nemzet legjobb írásairól, olvassa őket minden nap!

Portfóliónk minőségi tartalmat jelent minden olvasó számára. Egyedülálló elérést, országos lefedettséget és változatos megjelenési lehetőséget biztosít. Folyamatosan keressük az új irányokat és fejlődési lehetőségeket. Ez jövőnk záloga.