A magyar csapat eredményei:
Aranyérem
0
Ezüstérem
0
Bronzérem
0
HUNMagyarország
09:00Sportlövészet10m légpuska
HUNMagyarország
11:00KézilabdaMagyarország-Egyiptom
HUNEszter Muhari
11:15VívásJunyao Tang-Eszter Muhari
HUNMagyarország
12:20ÚszásSzabad 4 x 100m
HUNMagyarország
12:26ÚszásSzabad 4 x 100m
HUNSzatmári András
13:20VívásBolade Apithy-Andras Szatmari
HUNSzilágyi Áron
13:45VívásFares Arfa-Aron Szilagyi
HUNGémesi Csanád
13:45VívásCsanad Gemesi-Eli Dershwitz
NyílNyíl

Rapcsák székfoglalóra készül

Bálint József
1999. 11. 03. 23:00
VéleményhírlevélJobban mondva - heti véleményhírlevél - ahol a hét kiemelt témáihoz fűzött személyes gondolatok összeérnek, részletek itt.

Hódmezővásárhelyen izgalmasnak ígérkezik a Novák Imre alpolgármester által ma délutánra összehívott képviselő-testületi ülés. Ezúttal vélhetően nem a javasolt napirendi pontok válthatnak ki heves vitát, inkább az teheti feszültebbé a hangulatot, hogy Rapcsák András polgármester meglepetést ígért erre az alkalomra.Lapunk információi szerint az állásából március 4-én felfüggesztett hódmezővásárhelyi polgármester székfoglalóra készül. Úgy tervezi, hogy a mai ülésen már ő elnököl. Már korábban megelégelte, hogy a testület mindmáig nem hozott határozatot az ellene folytatott fegyelmi ügyekben, de most látja elérkezettnek az időt, hogy ott folytassa polgármesteri ténykedését, ahol nyolc hónappal ezelőtt kénytelen volt abbahagyni. Szerinte jogszerűen jár el, ha ismét elfoglalja helyét a városházán, hiszen munkaügyi perében a Csongrád Megyei Bíróság október 25-én jogerős ítéletet hozott. Ennek alapján érvényét veszítette az a március 4-én hozott közgyűlési határozat, amelynek értelmében a polgármestert felfüggesztették a munka végzése alól. Túri József alpolgármester lapunknak azt nyilatkozta: nincs tudomásuk Rapcsák székfoglalási szándékáról, minthogy az utóbbi hónapokban kommunikációs zavarokat tapasztaltak a polgármester és a testület tagjainak nagyobb része között. Hozzátette: az ítéletből az derül ki, hogy Rapcsáknak a közgyűlés május 10-én hozott határozatára vonatkozó keresetét elutasították. Annak alapján pedig a polgármester továbbra sem végezheti munkáját, míg azokban a fegyelmi ügyekben nem hoznak döntést.

Ne maradjon le a Magyar Nemzet legjobb írásairól, olvassa őket minden nap!

Portfóliónk minőségi tartalmat jelent minden olvasó számára. Egyedülálló elérést, országos lefedettséget és változatos megjelenési lehetőséget biztosít. Folyamatosan keressük az új irányokat és fejlődési lehetőségeket. Ez jövőnk záloga.