Rapszódia a pályaudvaron

1999. 11. 02. 23:00
Vélemény hírlevélJobban mondva- heti vélemény hírlevél - ahol a hét kiemelt témáihoz füzött személyes gondolatok összeérnek, részletek itt.

Október vége óta Amerikai rapszódia címmel forgat filmet Andy Vajna producer, Gárdos Éva rendező Nastassja Kinski főszereplésével. A helyszínek nagy része budapesti: többek között a Keleti pályaudvaron, a VI. és a VII. kerületben dolgozik a stáb, de néhány jelenet a szentendrei skanzenban játszódik. Kinski a szerep kedvéért magyarul tanul, tanára végig vele lesz a négyhetes forgatáson. A színésznőről, aki Roman Polanski A tiszta nő című 1975-ös filmjével futott be, s több mint harminc filmszerepet tudhat maga mögött, az a vélemény alakult ki, hogy régi, fenegyerek nimbuszához képest igencsak megszelídült. Kedves, de alapjában véve zárkózott örök gyermeknek tűnik. Az Amerikai rapszódiában egy 1956-os menekültet játszik, akit a történelem hosszú időre elszakít kislányától. A film hősei felváltva beszélnek magyarul és angolul. Tony Goldwyn, Scarlett Johansson, Bánfalvi Ágnes, Galkó Balázs, Cinkóczi Zsuzsa, Seres Zoltán játssza a főbb szerepeket. Komoly, tekintélyes hollywoodi nimbusszal rendelkező magyar művészek – Ragályi Elemér operatőr, Pásztor Bea jelmeztervező – is részt vesznek a munkában. Pásztor Bea A halászkirály legendája, a Tisztességtelen ajánlat, a Good Will Hunting és az új Psycho jelmeztervezésében is részt vett. A stáb a forgatást decemberben az Egyesült Államokban folytatja, a bemutatót 2000 első felére tervezik.

Ne maradjon le a Magyar Nemzet legjobb írásairól, olvassa őket minden nap!

Portfóliónk minőségi tartalmat jelent minden olvasó számára. Egyedülálló elérést, országos lefedettséget és változatos megjelenési lehetőséget biztosít. Folyamatosan keressük az új irányokat és fejlődési lehetőségeket. Ez jövőnk záloga.