A magyar csapat eredményei:
Aranyérem
0
Ezüstérem
0
Bronzérem
0
HUNMagyarország
09:00Sportlövészet10m légpuska
HUNMagyarország
11:00KézilabdaMagyarország-Egyiptom
HUNEszter Muhari
11:15VívásJunyao Tang-Eszter Muhari
HUNMagyarország
12:20ÚszásSzabad 4 x 100m
HUNMagyarország
12:26ÚszásSzabad 4 x 100m
HUNSzatmári András
13:20VívásBolade Apithy-Andras Szatmari
HUNSzilágyi Áron
13:45VívásFares Arfa-Aron Szilagyi
HUNGémesi Csanád
13:45VívásCsanad Gemesi-Eli Dershwitz
NyílNyíl

Rémálmok

Cs. O.226B. Gy.
1999. 11. 01. 23:00
VéleményhírlevélJobban mondva - heti véleményhírlevél - ahol a hét kiemelt témáihoz fűzött személyes gondolatok összeérnek, részletek itt.

Paul McCartney számtalan érdemét nehéz lenne felsorolni, ha azonban a jelen szempontjából legérdekesebbet kellene kiválasztani, már könnyebb dolgunk lenne. A közelmúltban jelent meg ugyanis legújabb, Run Devil Run címet viselő szólóalbuma a máig legaktívabb Beatle-nek. Paul – úgy tűnik – nosztalgiázós kedvében van (legutóbbi komolyzenei próbálkozásainak visszhangja ismeretében érthető, ha a múlt felé fordul), az új lemez ugyanis kedvenc rock and roll dalainak gyűjteménye. Fats Domino, Little Richard, Gene Vincent, Ricky Nelson, Chuck Berry, no meg persze Elvis – ő mindjárt három dallal – szerzeményei kaptak helyet ezen a nyers, puritán hangzású korongon, persze Paul McCartney előadásában. A közreműködő zenészek névsora parádés, talán elegendő, ha David Gilmourt, a Pink Floyd gitárosát vagy Ian Paice-t, a Deep Purple dobosát említjük. Paul erőltetett fiatalossága azonban inkább megmosolyogtató, mint energikus. Persze az is igaz, hogy egy olyan legenda, mint ő, már megengedheti magának, hogy kizárólag a saját szórakoztatására készítsen egy lemezt. Más kérdés, hogy ezt miért kell kiadni... (EMI) Korunk egyik legfelkapottabb popzenei irányzata az úgynevezett gengszter- vagy gettórap. Hazánkban a koronájától kezdett nőni a rap családfa. Előbb a legkommerszebb slágerrapzene-karok jelentek meg, majd fokozatosan megnyílt az út a keményebb rapperek előtt is. Ők legfőképpen munkáskerületeink ifjú, nagy ambíciókkal, ám annál kevesebb lehetőséggel, illetve munkakedvvel megáldott lakóinak életérzéseit tolmácsolják. „Kőkemény” honi rappereink egyike a józsefvárosi Dopeman, aki Ganxsta Zolee Kartelljében kezdte, majd szólópályára (is) lépett. Mostani, második albuma a sokatmondó Magyarország rémálma címet viseli, s a rajta hallható dalokban megénekel mindent, amit általában a rapperek szoktak. Rímekbe szedi szakmai önéletrajzát, keményen megmondja a véleményét a konkurens rapcsapatoknak, a rendőröknek, s nem utolsósorban közli, hogy ő a „király”.

Ne maradjon le a Magyar Nemzet legjobb írásairól, olvassa őket minden nap!

Portfóliónk minőségi tartalmat jelent minden olvasó számára. Egyedülálló elérést, országos lefedettséget és változatos megjelenési lehetőséget biztosít. Folyamatosan keressük az új irányokat és fejlődési lehetőségeket. Ez jövőnk záloga.