Élő közvetítés
Magyarország
ÉLŐ
Svájc

Sétány lesz a Ráday utca

Sz. Zs.
1999. 11. 25. 23:00
Vélemény hírlevélJobban mondva- heti vélemény hírlevél - ahol a hét kiemelt témáihoz füzött személyes gondolatok összeérnek, részletek itt.

Jelentős változások lépnek életbe 2000 januárjától a Ferencvárosban. A kerület belső részében több utcát egyirá-nyúsí-tanak, bevezetik az úgynevezett Tempo 30-as zónákat, s életbe lép a fizető parkolás. Gegesy Ferenc polgármester lapunknak elmondta: a forgalmi rend változásától az átmenő-forgalom csökkenését várják. Hasonló eredményekre számítanak a lassítástól is, amelyet a Kinizsi utca kivételével a Kiskörút, a Nagykörút, az Üllői út és a Duna által határolt területen vezetnek be. A főbb utcákon jól látható „kapukat” létesítenek küszöbök, útszűkületek és burkolatfestések segítségével. Mindezzel egyidőben megkezdődhet az önkormányzat régi terve, a Ráday utca sétálóutcává alakítása. Első ütemben csak az utca középső szakaszát zárják le a forgalom elől, a felszerelt sorompókon csak az ott járó 15-ös busz haladhat át. A második ütemet egy-két éven belül tervezik, amikor is – a lakosság véleményének kikérésével – a Váci utca mintájára „autótlanítanák” a területet. A Vámház körút, az Üllői út, a Ferenc körút és a Duna közötti városrészben, valamint a Tompa utcának a Nagykörút és a Liliom utca közé eső szakaszán január végétől beindul a fizető parkolás is. Az önkormányzat jövő év elején részletesen tájékoztatja az ott élőket és a fővárosban közlekedőket egyaránt – tette hozzá a polgármester.

Ne maradjon le a Magyar Nemzet legjobb írásairól, olvassa őket minden nap!

Portfóliónk minőségi tartalmat jelent minden olvasó számára. Egyedülálló elérést, országos lefedettséget és változatos megjelenési lehetőséget biztosít. Folyamatosan keressük az új irányokat és fejlődési lehetőségeket. Ez jövőnk záloga.