A magyar csapat eredményei:
Aranyérem
0
Ezüstérem
0
Bronzérem
0
HUNMagyarország
09:00Sportlövészet10m légpuska
HUNMagyarország
11:00KézilabdaMagyarország-Egyiptom
HUNEszter Muhari
11:15VívásJunyao Tang-Eszter Muhari
HUNMagyarország
12:20ÚszásSzabad 4 x 100m
HUNMagyarország
12:26ÚszásSzabad 4 x 100m
HUNSzatmári András
13:20VívásBolade Apithy-Andras Szatmari
HUNSzilágyi Áron
13:45VívásFares Arfa-Aron Szilagyi
HUNGémesi Csanád
13:45VívásCsanad Gemesi-Eli Dershwitz
NyílNyíl

Szerelem, szerelem...

Dévényi István
1999. 11. 01. 23:00
VéleményhírlevélJobban mondva - heti véleményhírlevél - ahol a hét kiemelt témáihoz fűzött személyes gondolatok összeérnek, részletek itt.

Aki kihagyta, három évet várhat, a világon egyedülálló módon ugyanis csak Magyarország rendez – ráadásul háromesztendőnként – hivatásos együtteseknek néptáncfesztivált. Az Interfolktánc ’99 – sorban a harmadik – immár nem csak a fővárosi nézőknek nyújtott feledhetetlen élményt, hiszen Debrecen, Nyíregyháza és Sopron közönsége is láthatta a hivatásos együttesek műsorait. Az október 17-én indult fesztivált két magyar együttes, a BM Duna Művészegyüttes, valamint Dunaújváros Táncszínháza nyitotta meg. A dunaújvárosi csoport előadásában a Szerelem, Szerelem... című táncszínházi darabot láthatta a Pesti Vigadó közönsége. A fővárosi együttes Kortáncok című produkciójával lépett színpadra, s mutatta be sajátos módszerekkel, miként változott, alakult az elmúlt évtizedek magyar tánckultúrája. A honi táncművészet elé görbe tükröt tartó koreográfia készítője Keveházi Gábor és Mucsi János. A nemzetközi seregszemle vendége volt további két magyar csoport, a mexikói turnéról hazaérkezett Honvéd Táncegyüttes valamint Budapest Táncegyüttes. A külföldet három hivatásos csoport képviselte. Amíg a Dioscuria Abház Állami Néptánc- és Énekegyüttes a Kaukázus népszokásaiból adott ízelítőt, addig a Jilin Pekingi Operaszínház előadása valódi kuriózumnak tekinthető. A színházat negyven évvel ezelőtt alapították. Előadóművészei háromszáznál is több hagyományos, modern történelmi és mitológiai játékot vittek színre, s a Lángoló hegy című, mitológiai elemeket tartalmazó opera a Kiváló Nemzeti Dráma díjat nyerte el. A színház által bemutatott darabok a keleti színházművészet legismertebb típusai. A pekingi opera azonban nem csak a fővároshoz kötődik, hiszen szerte az országban működnek társulatok. A játék sajátossága, hogy úgyszólván díszletek nélkül, a puszta színpadon folyik, hogy a figyelem teljesen az előadói produkcióra irányuljon. A húszesztendős Sevilla Táncegyüttes egy estére valódi mediterrán hangulatot varázsolt a budapesti októberbe. A csoportot Sevilla városa alapította. Az együttes korabeli rajzok alapján rekonstruált jelmezekben lép fel s mutatja be a klasszikus andalúziai táncokat, a bolerót és a flamencót. A csoport erőssége a zenekar, amely hangzásával nem pusztán támogatja a táncosokat, de önálló produkcióként is megállná a helyét.

Ne maradjon le a Magyar Nemzet legjobb írásairól, olvassa őket minden nap!

Portfóliónk minőségi tartalmat jelent minden olvasó számára. Egyedülálló elérést, országos lefedettséget és változatos megjelenési lehetőséget biztosít. Folyamatosan keressük az új irányokat és fejlődési lehetőségeket. Ez jövőnk záloga.