A magyar csapat eredményei:
Aranyérem
0
Ezüstérem
0
Bronzérem
0

Szoftvertelepítés

PGI
1999. 11. 02. 23:00
VéleményhírlevélJobban mondva - heti véleményhírlevél - ahol a hét kiemelt témáihoz fűzött személyes gondolatok összeérnek, részletek itt.

Ötszázmillió forintot költenek a következő két évben a kormány irányítása alatt álló költségvetési intézmények szoftvertelepítésére. Minderről tegnap írta alá a hivatalos keretszerződést Horváth Pál Ferenc, a Miniszterelnökség Közbeszerzési és Gazdasági Igazgatóságának főigazgatója, valamint Szittya Tamás, a Novell Magyarország Kft. ügyvezető igazgatója. A keretszerződés lehetőséget biztosít arra, hogy mintegy ezer költségvetési intézményt lássanak el a szerződésben meghatalmazott cégek Novell-szoftverekkel, jelentős kedvezményeket biztosítva a felhasználóknak. A legfrissebb felmérések szerint ma a mintegy ezer költségvetési intézmény százezer szoftvert használ. Horváth Pál Ferenc elmondta: a meghatározott intézményi kör számára a Novell-szoftverek vásárlásakor kétfajta kedvezmény igénybevételére nyílik lehetőség: a felsőoktatási intézmények 74, az egyéb – minisztériumok, tűzoltóság, VPOP – költségvetési intézmények 29 százalékos kedvezményre jogosultak a tegnapi megállapodás értelmében. Szitytya Tamás arról adott tájékoztatást, hogy a Novell címlapalapú hálózati szoftvereinek használatával jelentős költségmegtakarítást és további hatékonyságnövelést érhetnek el a felhasználók, az állampolgároknak mindez egyszerűbb és gyorsabb ügyintézést és nagyobb adatbiztonságot jelent. A hálózat kiépítésével egyidejűleg a Novell országos ellátási rendszert hoz létre, a minősített szállítói hálózatba tizenhárom Magyarországon működő céget vont be. A Novell a szoftvertelepítés mellett kiegészítő szolgáltatásokra is szerződést kötött, így az oktatásban és a későbbi műszaki karbantartásban is érdekelt. A közreműködő cégek három csoportot alkotnak: a szoftverek szállítását nyolc cég végzi, kettő felel az oktatási programokért, három cég pedig a szervizhálózatot biztosítja.

Ne maradjon le a Magyar Nemzet legjobb írásairól, olvassa őket minden nap!

Portfóliónk minőségi tartalmat jelent minden olvasó számára. Egyedülálló elérést, országos lefedettséget és változatos megjelenési lehetőséget biztosít. Folyamatosan keressük az új irányokat és fejlődési lehetőségeket. Ez jövőnk záloga.