Több álláshely

Elek Noémi
1999. 11. 03. 23:00
Vélemény hírlevélJobban mondva- heti vélemény hírlevél - ahol a hét kiemelt témáihoz füzött személyes gondolatok összeérnek, részletek itt.

Októberben újabb 1,2 százalékkal mérséklődött a regisztrált munkanélküliek száma Szabolcs- Szatmár-Bereg megyében: a múlt hónap végén 35.963-an szerepeltek a nyilvántartásokban – hangzott el a helyi munkaügyi központ sajtótájékoztatóján. A megyében a munkanélküliségi ráta 17,4 százalékos. Az állástalanok száma Baktalórántházán és környékén csökkent a legnagyobb mértékben. A szabolcsi munkaügyi kirendeltségeken csaknem háromezer új állást jelentettek be, a harmadát Nyíregyháza térségéből. A munkaerőigények zöme az önkormányzatok által felkínált, javarészt közhasznú munkalehetőség volt. Szeptemberhez képest 650-nel, csaknem 3300-ra emelkedett az ismételten munkanélkülivé váló nem pályakezdők száma. Viszont a felére csökkent az első alkalommal munkára jelentkező pályakezdők aránya. Egyébként a pályakezdők munkanélkülisége tíz százalékkal kisebb, mint egy hónappal korábban: számuk pillanatnyilag 4221. Ötezren kikerültek a munkanélküli-státusból. Közvetítés útján 2400-an helyezkedtek el.

Ne maradjon le a Magyar Nemzet legjobb írásairól, olvassa őket minden nap!

Portfóliónk minőségi tartalmat jelent minden olvasó számára. Egyedülálló elérést, országos lefedettséget és változatos megjelenési lehetőséget biztosít. Folyamatosan keressük az új irányokat és fejlődési lehetőségeket. Ez jövőnk záloga.