A magyar csapat eredményei:
Aranyérem
0
Ezüstérem
0
Bronzérem
0
HUNMagyarország
09:00Sportlövészet10m légpuska
HUNMagyarország
11:00KézilabdaMagyarország-Egyiptom
HUNEszter Muhari
11:15VívásJunyao Tang-Eszter Muhari
HUNMagyarország
12:20ÚszásSzabad 4 x 100m
HUNMagyarország
12:26ÚszásSzabad 4 x 100m
HUNSzatmári András
13:20VívásBolade Apithy-Andras Szatmari
HUNSzilágyi Áron
13:45VívásFares Arfa-Aron Szilagyi
HUNGémesi Csanád
13:45VívásCsanad Gemesi-Eli Dershwitz
NyílNyíl

Új erőmű alapkőletétele

Mayer György
1999. 11. 03. 23:00
VéleményhírlevélJobban mondva - heti véleményhírlevél - ahol a hét kiemelt témáihoz fűzött személyes gondolatok összeérnek, részletek itt.

A debreceni új, kombinált ciklusú erőmű tegnapi ünnepélyes alapkőletételével hivatalosan is megkezdődött a 17 milliárd forintos beruházás. Konrad Kreuzer, a Bayernwerk Hungaria Rt. igazgatóságának elnöke, a beruházócsoport képviseletében, Kósa Lajos debreceni polgármester társaságában helyezte el az erőmű alapító okiratát a frissen betonozott alapba. A tervek szerint jövő év novemberében befejeződő építkezés után az új erőmű a régió áramellátása mellett 30 ezer fogyasztónak, ipari üzemnek és intézménynek fog hőellátást is biztosítani. Mint az első ilyen kombinált típusú hazai erőmű – ahol a gáz- és a hőturbina egy tengelyen van – a Titász regionális áramszolgáltató számára fog villamos energiát termelni, biztosítva energiaszükségletének 15 százalékát. Konrad Kreuzer jelezte: ez lesz az első olyan erőmű, amely a villamos energiát nem az MVM Rt.-nek fogja eladni, hanem közvetlenül egy regionális áramszolgáltatónak. Az erőmű villamos oldali teljesítménye 95 megawatt, a hőoldali pedig 70 megawatt lesz. Az erőműben alkalmazott csúcstechnológiának köszönhetően a rendszer 80 százalékos hatásfokkal üzemel majd, lényegesen csökkentve a légszennyezést is. Az építkezésen a Deutshe Babcook Anlagen GmbH fővállalkozónak és a magyar alvállalkozóknak közel 300 munkása dolgozik majd, akiknek mintegy 80 százaléka magyar munkavállaló lesz. A beruházáshoz szükséges tőke 20 százalékát a német befektetők adják, a többit – hitelként – a frankfurti székhelyű Kreditanstalt für Wiederaufbau Frankfurt, valamint a luxemburgi székhelyű Európai Beruházási Bank biztosítja. – Ezzel a beruházással hozzájárulunk a kelet-magyarországi régió gazdasági fejlődéséhez, kifejezve bizalmunkat Magyarország mint beruházási helyszín iránt – hangsúlyozta a Bayernwerk Hungaria Rt. igazgatóságának elnöke.

Ne maradjon le a Magyar Nemzet legjobb írásairól, olvassa őket minden nap!

Portfóliónk minőségi tartalmat jelent minden olvasó számára. Egyedülálló elérést, országos lefedettséget és változatos megjelenési lehetőséget biztosít. Folyamatosan keressük az új irányokat és fejlődési lehetőségeket. Ez jövőnk záloga.