A magyar csapat eredményei:
Aranyérem
0
Ezüstérem
0
Bronzérem
0
HUNMagyarország
09:00Sportlövészet10m légpuska
HUNMagyarország
11:00KézilabdaMagyarország-Egyiptom
HUNEszter Muhari
11:15VívásJunyao Tang-Eszter Muhari
HUNMagyarország
12:20ÚszásSzabad 4 x 100m
HUNMagyarország
12:26ÚszásSzabad 4 x 100m
HUNSzatmári András
13:20VívásBolade Apithy-Andras Szatmari
HUNSzilágyi Áron
13:45VívásFares Arfa-Aron Szilagyi
HUNGémesi Csanád
13:45VívásCsanad Gemesi-Eli Dershwitz
NyílNyíl

Veszélyeztetett lakóházak

1999. 11. 03. 23:00
VéleményhírlevélJobban mondva - heti véleményhírlevél - ahol a hét kiemelt témáihoz fűzött személyes gondolatok összeérnek, részletek itt.

A fővárosi képviselők várhatóan november végén tárgyalnak az építményadó egységesítéséről annak ellenére, hogy a tervezetet októberben levették a napirendről – tiltakozott tegnap a közgyűlés Fidesz–MDF–MKDSZ frakciója. Az ellenzék attól tart, hogy a városvezetés legújabb ötlete a társasházakat és a szövetkezeti lakóházakat sújtaná leginkább.Budapest szabad demokrata– szocialista vezetése továbbra is hatástanulmányok és a kerületekkel való egyeztetés nélkül kívánja 2001-től bevezetni az egységes építmény- és telekadót – mondta el tegnapi tájékoztatóján Tirts Tamás, a fővárosi Fidesz–MDF–MKDSZ képviselőcsoportjának vezetője. Szerinte a „Demszky-adó” egyértelműen a kerületektől vonna el újabb forrásokat, sőt a privatizált lakóházakat is megadóztatnák. A társasházakban csak a közös használatú helyiségek élveznének mentességet, viszont a fenntartás érdekében bérbeadott pincék, mosókonyhák, babakocsi-tárolók nem. Feltételezhető, hogy a házmesterlakások után is fizetni kellene, sőt a főváros mintegy 90 ezer szövetkezeti lakása semmiféle mentességet nem élvezne. Az ellenzék szakértői szerint a korábban kiosztott tervezet alapján az is előfordulhat, hogy Horn Gyula remetehegyi luxusháza után nem kellene adót fizetni, míg az olcsón, ám rendkívül lepusztult állapotban privatizált önkormányzati lakások tulajdonosainak mélyen a zsebükbe kell nyúlni – tette hozzá Tirts. Farkas György, Terézváros fideszes polgármestere szintén a társasházi lakók elleni „merényletként” értékelte a Városháza elképzeléseit. Így Budapesten hiába támogatják a házfelújításokat, ha a főváros másik kezével elvonja a forrásokat. A VI. kerület egyedülálló módon vállalkozók bevonásával segíti a tulajdonosokat, valamint a kamathitel mellett 50 százalékos vissza nem térítendő támogatást is nyújt az önkormányzatnál pályázó közösségeknek. Tóth Mihály, Csepel szocialista polgármestere, a Budapesti Külső Kerületek Önkormányzati Szövetségének soros elnöke nem tud a fővárosi vezetők újabb adó-központosítási szándékáról. Továbbra is elhamarkodottnak tartja az építményadó – számítások nélküli – bevezetését.

Ne maradjon le a Magyar Nemzet legjobb írásairól, olvassa őket minden nap!

Portfóliónk minőségi tartalmat jelent minden olvasó számára. Egyedülálló elérést, országos lefedettséget és változatos megjelenési lehetőséget biztosít. Folyamatosan keressük az új irányokat és fejlődési lehetőségeket. Ez jövőnk záloga.