időjárás 27°C Konstantin 2022. május 21.
logo

Nem darabolják föl a Microsoftot

Munkatársunktól
2001.09.07. 05:12

Az amerikai igazságügyminisztérium nem fogja kérni a bíróságon, hogy osszák két részre a Microsoftot, ehelyett inkább a nagyvállalat üzletviteli gyakorlatának megváltoztatására szeretne határozatot kimondatni az igazságszolgáltatással.

Ezek a változtatások valószínűleg tartalmaznák azt a megszorítást, amely szerint a szoftveróriás nem „büntethetné” azokat a számítógépforgalmazókat, amelyek a nagyvállalattal versenyző termékekkel foglalkoznak. A szoftvervállalat várhatóan abba sem szólhatna bele, hogy milyen kezdőképernyője, és internet-kapcsolat kezdőbeállítása legyen a Windows operációs rendszer egy-egy példányának, amelyikhez a fogyasztó a számítógépével együtt hozzájut.

Mint a CNN emlékeztet rá, a columbiai fellebbviteli bíróság június végén megszüntette Thomas Jackson bíró határozatát, amely szerint a Microsoftot két részre kellene osztani. Ugyanakkor helybenhagyta az alacsonyabb szintű bíróság megállapítását, miszerint a szoftvervállalatnak monopóliuma van az operációs rendszerek piacán, és ezt a helyzetet törvény- és versenyellenes módszerekkel tartja fenn.