időjárás 2°C Ferenc , Olívia 2022. december 3.
logo

A gázai helyzet palesztin kommentárja

MTI
2002.01.11. 13:10

Jasszer Arafat palesztin vezető tanácsadója pénteken kijelentette: a Közel-Keletet elborító erőszak újabb hullámát indíthatja el a Gázai övezet déli részén fekvő Rafah városának körülzárása, és a gázai nemzetközi repülőtér ellen intézett izraeli támadás. Nabil Abu Rudeina szerint az izraeli hadsereg akciója robbanással fenyegeti az egész térséget.

Jarden Vatikai, az izraeli védelmi minisztérium szóvivője a maga részéről azt közölte, hogy az izraeli katonai akciók célja: megmutatni a Palesztin Hatóságnak, nem lehet büntetlenül támogatni a terrorizmust.

A Jediót Ahronót című izraeli napilap értesülése szerint a zsidó állam hadseregének vezérkara csak a kormányzat „szabad” jelzésére vár, hogy megindítsa büntető akcióit az izraeli célpontok ellen elkövetett palesztin merényletekre válaszul.

Az AFP jelentése szerint a palesztin fennhatóság alá tartozó Rafah elleni péntek reggeli akcióval egy időben az izraeli hadsereg őrizetbe vett nyolc körözött palesztin személyt, akiket fegyvercsempészettel gyanúsítanak.

Hírlevél feliratkozás
Nem akar lemaradni a Magyar Nemzet cikkeiről? Adja meg a nevét és az e-mail címét, és mi naponta elküldjük Önnek legjobb írásainkat.