időjárás 2°C Barbara , Borbála 2022. december 4.
logo

A rendőrség szerint hamis a kisgazda vád

MTI
2002.01.30. 20:33

A rendőrség senkit nem igazoltatott és nem szondáztatott meg az elmúlt héten pénteken a Független Kisgazdapárt zagyvarékasi választási gyűlése után – mondta el szerdán az MTI érdeklődésére Lengyel György alezredes, a Jász-Nagykun-Szolnok Megyei Rendőr-főkapitányság sajtófőnöke.

Közlését annak a vizsgálatnak a megállapítása támasztja alá, amelyet Házi István ezredes, megyei rendőr-főkapitány rendelt el az ügy kapcsán – tette hozzá.

Tájékoztatása szerint mindössze annyi történt, hogy a szolnoki rendőrkapitányság közlekedési rendőrei a szokásos járőrözésük során Zagyvarékason megállítottak egy gépkocsit, amelynek vezetője szabálytalanul használta az autóban mobiltelefonját.

Az érintettet igazoltatták, aki elismerte a vétséget, és helyszíni bírság kiszabását kérte. A rendőrök azonban közölték, feljelentést tesznek ellene, mert magatartásával veszélyeztette a közlekedés biztonságát. A sajtófőnök aláhúzta: sem az intézkedést végrehajtó járőrök, sem más rendőrök nem voltak jelen a kisgazda rendezvényen.

Az ügy előzménye, hogy Béres Béla, az FKGP alelnöke kedden az MTI-nek elmondta: a Jász-Nagykun-Szolnok megyei 3. választókerület FKGP-jelöltje, Bánó Zoltánné Zagyvarékason tartott választási gyűlést, amelyről távozva a polgárok azt tapasztalták, hogy a szolnoki rendőrkapitányság alkalmazottai „hivatali hatalmukkal visszaélve” szondáztatták és igazoltatták a kilépőket.

Kitért arra is, hogy a jelenlévők elmondása alapján a városi rendőrkapitányság munkatársai egymást biztatgatták, hogy minden kijövőt igazoltassanak és ellenőrizzenek. Béres Béla közölte, hogy Torgyán József pártelnök ezért Polt Péter legfőbb ügyészhez, Pintér Sándor belügyminiszterhez, Orbán Péter országos rendőrfőkapitányhoz és az Országos Választási Bizottsághoz fordult.

Hírlevél feliratkozás
Nem akar lemaradni a Magyar Nemzet cikkeiről? Adja meg a nevét és az e-mail címét, és mi naponta elküldjük Önnek legjobb írásainkat.