időjárás 4°C Virgil 2022. november 27.
logo

Csillagszóró okozott tüzet Halásztelken

MTI
2002.01.13. 15:36

Egy csillagszóró okozott személyi sérüléssel és 1,5 millió forintos kárral járó tüzet Halásztelken, miután egy családi házban lángra lobbantotta a karácsonyfát - tájékoztatta a BM Országos Katasztrófavédelmi Főigazgatóságának sajtóügyeletese vasárnap az MTI-t.

Az elmúlt tíz napban ez már a tizenegyedik hasonló eset volt – mondta a sajtóügyeletes.

Halásztelken négy gyerek gyújtott csillagszórót, amelytől a kiszáradt fenyőfa lángra lobbant. A tűz pillanatok alatt tova terjedt a lakásban.

Három gyerek az ablakon át menekült ki és a szülők is kijutottak az égő házból. Ekkor vették észre, hogy 7 éves gyermekük még bent van a lángok között.

Az apa visszament érte és ki is hozta őt a házból, de a mentés közben mindketten másod- és harmadfokú égési sérüléseket szenvedtek.

Az Országos Katasztrófavédelmi Főigazgatóság néhány napja nyomatékosan kérte a lakosságot, hogy ne gyújtson gyertyát vagy csillagszórót a karácsonyfákon, mert azok mostanra tűzveszélyessé váltak.

A főigazgatóság közlése szerint a legtöbb karácsonyfa-tűz januárban, a fák kiszáradásának idején következik be. A fák nemcsak a gyertyáktól, mécsesektől és csillagszóróktól, hanem a felmelegedő karácsonyfalámpa-izzóktól is kigyulladhatnak.

Hírlevél feliratkozás
Nem akar lemaradni a Magyar Nemzet cikkeiről? Adja meg a nevét és az e-mail címét, és mi naponta elküldjük Önnek legjobb írásainkat.