időjárás 7°C Barbara , Borbála 2022. december 4.
logo

„Harc van”

2002.01.16. 12:15

A Nemzeti Egységmozgalom és a TF-esték január 15-i rendezvényén Bayer Zsolt és Lovas István telt ház előtt tartott előadást <i>"A magyar média a győzelem után" </i> címmel.

Bayer előadását egy Szirbik Imre és Várhegyi Attila között vont párhuzammal kezdte, ezzel mutatva rá a mai magyar sajtó kiegyensúlyozatlan hírszolgáltatására.

Míg Szirbik Imre, Szentes MSZP-s polgármesterének neve szinte teljesen ismeretlen a közvélemény előtt – holott őt egy év hat hónapos börtönbüntetésre és hétmillió forint kártérítésre ítélték a közelmúltban -, addig Várhegyi Attila „ügye” ismert.Hála a baloldali sajtónak, amely mindig gondoskodik a botránykeltésről, ha a kormányoldalt célozhatja meg vele, ám mélyen hallgat, vagy csupán a jelentéktelenebb, kishírek között elrejtve hozza le a baloldalnak kedvezőtlen információkat – állítja a publicista. Bayer Zsolt szerint, ha ma nem ilyen lenne a sajtó, akkor az MSZP és az SZDSZ nem létezne.

Véleménye szerint 1990 nagy mulasztása volt, hogy a média felépítésén nem változtattak. Szerinte a sajtó ugyanazokat az eszközöket alkalmazza '98-óta, mint '90 és '94 között, azaz minden olyan megmozdulást készséggel támogat, amely a kormány lejáratását célozza. Leszögezte: „Akik áprilisban megnyerik a választásokat, azok három ciklusra nyerik meg. Tehát ha az MSZP most veszít, akkor mindent elvesztett, mivel akkor a tőke kihátrál mögüle.”A választások kapcsán bizakodva beszélt a médiahelyzet további alakulásáról. Lovas úgy gondolja, hogy az emberek most utoljára szavaznak ilyen bizalommal a kormányra. „Nem látom biztosítva, hogy a Fidesz ugyanilyen erőt képviseljen, ha nem váltja be a törzsszavazóinak tett ígéreteit. Lépniük kell, keményen és hamar.”

A TV2 és az RTL Klub szerződése 2006-ban lejár: akkor újra kell osztani a kártyákat. Lovas kijelentette: „A másik oldalon állók hatalma abban áll, hogy elhitetik magukról, hogy mindenhatók. Nem azok. Ki kell mondani azt, amit érzünk! Harc van!”

Hírlevél feliratkozás
Nem akar lemaradni a Magyar Nemzet cikkeiről? Adja meg a nevét és az e-mail címét, és mi naponta elküldjük Önnek legjobb írásainkat.