időjárás 3°C Virgil 2022. november 27.
logo

Holland és német erők Afganisztánban

MTI
2002.01.11. 07:02

Megérkezett Afganisztánba pénteken reggel hetven német és harminc holland katona, hogy csatlakozzék a Kabul biztonságát szavatolni hivatott nemzetközi biztonsági erőkhöz.

A közös német-holland osztag a tervezettnél két nappal később érkezett, mert az őket szállító két holland Hercules csapatszállító repülőgép utántöltésre leszállt a törökországi Trabzon repülőterén, és nem tudott onnan továbbindulni a hóviharok miatt.

A német-holland alakulat egyelőre a Kabultól ötven kilométernyire északra fekvő Bagram repülőterén marad, bevárja a felszerelésének zömét szállító repülőgépek érkezését, és csak a kirakodás után vonul be Kabulba.

A tervek szerint összesen 800-1000 főre duzzasztják fel a nemzetközi erőkben részt vevő német kontingens létszámát. Ezzel a britek után a németek lesznek legtöbben az ENSZ-mandátummal tevékenykedő, összesen 4500 fősre bővülő afganisztáni békefenntartó erőkben.

Hírlevél feliratkozás
Nem akar lemaradni a Magyar Nemzet cikkeiről? Adja meg a nevét és az e-mail címét, és mi naponta elküldjük Önnek legjobb írásainkat.