időjárás 2°C Ferenc , Olívia 2022. december 3.
logo

Indulhat a nyomozás a Hegedűs-ügyben

MTI
2002.01.15. 18:00

A napokban megérkezett a Központi Ügyészségi Nyomozó Hivatalhoz ifjabb Hegedűs Loránt MIÉP-alelnök mentelmi jogának felfüggesztéséről szóló határozat, ami azt jelenti, hogy elhárult a képviselő gyanúsítottkénti kihallgatása előtti akadály – tájékoztatta az MTI-t a Fővárosi Főügyészség szóvivője kedden.

Borbély Zoltán a jövőbeni nyomozati cselekményekről nem kívánt nyilatkozni. Az MTI értesülése szerint a képviselő gyanúsítottkénti kihallgatására előreláthatólag a héten sor kerülhet.

A Legfőbb Ügyészségre a múlt héten érkezett meg ifjabb Hegedűs Loránt mentelmi jogának felfüggesztéséről szóló országgyűlési határozat. A Legfőbb Ügyészég közösség elleni izgatás bűncselekményének alapos gyanúja miatt decemberben kezdeményezte az Országgyűlésnél ifjabb Hegedűs Loránt MIÉP-alelnök mentelmi jogának felfüggesztését.

A képviselőnek a párt XVI. kerületi, Ébresztő című lapjában publikált írása ügyében a Központi Ügyészségi Nyomozó Hivatal szeptemberben rendelte el a nyomozást közösség elleni izgatásért, és meggyanúsította a kerületi lap felelős szerkesztőjét is.

A kifogásolt írás miatt két magánszemély tett feljelentést. Lendvai Ildikó szocialista országgyűlési képviselő, az MSZP alelnöke pedig levélben fordult Polt Péter legfőbb ügyészhez.

Hírlevél feliratkozás
Nem akar lemaradni a Magyar Nemzet cikkeiről? Adja meg a nevét és az e-mail címét, és mi naponta elküldjük Önnek legjobb írásainkat.