időjárás -1°C Ambrus 2022. december 7.
logo

A kormány 95 százalékos extraprofitadót vetett ki a Molra

Keresik a templomrablókat

MTI
2002.01.30. 12:31

A Heves Megyei Rendőr-főkapitányság vezetője százezer forint jutalmat ajánlott fel annak, aki az ecsédi katolikus templomot kifosztó bűnözők, illetve az ellopott kegytárgyak nyomára vezeti a rendőrséget - tájékoztatta szerdán az MTI-t a főkapitányság sajtóügyeletese. <br/>

A ma még ismeretlen tettesek január 20-22. között a sekrestyeajtó befeszítésével jutottak be a templomba. A szentélyből két fából készült egy méter magas festett angyalszobrot, egy szintén fából faragott 40 centiméter magas, a körmeneteknél használt, karjában a kis Jézust tartó aranyozott Szűz Mária szobrot, hat darab 50 centiméter magas, arany lapokkal borított fa gyertyatartót és egy réz szentségmutatót vittek el. A XVIII. és a XIX. században barokk és neobarokk stílusban készült kegytárgyak együttes értéke eléri az 5 millió forintot. A betörők felfeszítették a hívek adományait tartalmazó perselyt is, amelyben közel 12 ezer forint volt. Az ügy felderítése érdekében a Heves Megyei Rendőr-főkapitányság nyomozó osztálya kezdett eljárást jelentős értékre elkövetett lopás bűntette miatt.

Hírlevél feliratkozás
Nem akar lemaradni a Magyar Nemzet cikkeiről? Adja meg a nevét és az e-mail címét, és mi naponta elküldjük Önnek legjobb írásainkat.