időjárás 3°C Virág 2022. november 26.
logo

Koszovói szerbek Kostunicánál

MTI
2002.01.14. 21:01

A jugoszláv elnök szerint a koszovói szerb parlamenti képviselőknek nem kell támogatniuk egyetlen tartományi elnökjelöltet sem, amíg a szerbek nem kapnak egyértelmű garanciákat arra, hogy javulni fog a helyzetük, és a menekültek visszatérhetnek Koszovóba.

Vojislav Kostunica hétfő este fogadta a koszovói szerb Visszatérés koalíció képviselőit, s a parlamenti küldöttség előzőleg tárgyalt Zoran Djindjic szerb kormányfővel is.

Gojko Savic, a koszovói parlament elnökségi tagja szerint Kostunica a megbeszélésen azt mondta: gondolkozni sem kell azon, hogy támogatják-e Ibrahim Rugovát vagy bármely más elnökjelöltet, amíg nem teljesültek az említett feltételek.

Savic a Betának nyilatkozva elégedettséget fejezte ki amiatt, hogy a szerb kormányfő és a jugoszláv államfő egységes álláspontot képvisel a koszovói helyzetet illetően. Szerinte nagy jelentősége van a frakció belgrádi tárgyalásainak, mert, mint mondta: eddig a képviselőcsoport egyes tagjai készek voltak támogatni Rugovát, de most már másként látják a helyzetet.

Hírlevél feliratkozás
Nem akar lemaradni a Magyar Nemzet cikkeiről? Adja meg a nevét és az e-mail címét, és mi naponta elküldjük Önnek legjobb írásainkat.