időjárás 6°C Andor , András 2022. november 30.
logo

Kovács László: a kormány fél a humortól

MTI
2002.01.17. 19:40

A körzeti rendőrség erősítését, térfigyelő kamerák felszerelését és a tömbrehabilitációs program folytatását ígérte választókerületében Ferencvárosban egy lakossági fórumon Kökény Mihály szocialista országgyűlési képviselő csütörtökön Budapesten.

Hangsúlyozta: javítani kell a köztisztaság állapotán is, és a szocialisták kormányra kerülése esetén az önkormányzatoknak lesz elég pénzük a tervek megvalósításához.

Kovács László szocialista pártelnök úgy fogalmazott: a választások tétje az, hogy akik győznek, saját maguk javára uralkodnak-e majd, vagy az embereket szolgálják. Véleménye szerint ennek a kormánynak mennie kell, mert becsapta a választókat és nem teljesítette ígéreteit.

- Ez az ország olyan kormányt érdemel, amelyik megvalósítja programját és négy év múlva is a választók szemébe tud nézni – közölte. Kovács László kitért arra: az országban terjed a szorongás és a félelem. Mint mondta: a kormány fél a humortól is, a Heti Hetestől és a Rádiókabarétól. Április 21-étől az MSZP győzelme esetén megszűnik a félelem és senkinek nem lesz oka szorongani azért, mert más a véleménye – hangoztatta az ellenzéki politikus. Kovács László kijelentette: az MSZP meg tudja nyerni a választásokat, mert a szocialistáknak jobbak a válaszai és a politikusai, mint a többi pártnak. A pártelnök kérdésre válaszolva leszögezte: a Fidesz és az MSZP között nem lehet nagykoalíció, mert a két párt olyan viszonyban van egymással, mint a tűz és a víz, így nincs találkozási pont.

- Mi nem megélhetési politikusok vagyunk – szögezte le. Kérdésre reagálva megjegyezte azt is: szomorú, hogy Szűrös Mátyás politikai pályafutása így végződik, hiszen az elmúlt években teljesítménye alapján nem tudott bekerülni a televíziókba, viszont most, hogy az MSZP-t szidja, erre lehetősége van.

Hírlevél feliratkozás
Nem akar lemaradni a Magyar Nemzet cikkeiről? Adja meg a nevét és az e-mail címét, és mi naponta elküldjük Önnek legjobb írásainkat.