időjárás 6°C Vilma 2022. december 5.
logo

Segélyek a Szeptember 11-e Alapból

MTI
2002.01.13. 17:41

A tavalyi amerikai terrortámadás nyomán létrehozott Szeptember 11-e Alapból tavaly év végéig összesen 154,3 millió dollárt fizettek ki az érintetteknek.

Az alapból 27 717 személyt támogattak eddig, akik vagy maguk megsérültek a támadásban, vagy otthonukat, illetve munkahelyüket vesztették. Az összeg 9 százalékából a mentési munkálatokra, illetve olyan közösségeknek jutattak, amelyeket különösen súlyosan érintett a támadás, vagy annak következményei.

Mivel az alap 404 millió dollárt gyűjtött, így még elegendő pénz áll rendelkezésre a hosszú távú segélyezéshez – közölte az alap igazgatója, aki azt is elmondta, hogy a kezelési költségeket külön fedezik, így a felhalmozott összeg teljes egészében az érintetteknek jut. Tavaly év végéig az eredetileg reméltnél 11 millió dollárral fizettek ki többet.

A már felosztott összegből 102,3 millió dollárt egy jótékonysági koncert bevétele adott, amelyen többek között Bruce Springsteen, Stevie Wonder és Neil Young is fellépett.

Hírlevél feliratkozás
Nem akar lemaradni a Magyar Nemzet cikkeiről? Adja meg a nevét és az e-mail címét, és mi naponta elküldjük Önnek legjobb írásainkat.