időjárás 6°C Ferenc , Olívia 2022. december 3.
logo

Székely Zoltánnak szívműtétet javasolnak

MTI
2002.01.14. 11:22

Orvosai szívműtétet javasolnak Székely Zoltánnak, aki egyelőre a tököli rabkórházban fekszik. A műtéthez Székelyt más intézménybe kellene szállítani. A Fővárosi Bíróság tavaly november 22-én döntött úgy, hogy a képviselőnek vissza kell mennie a börtönbe, miután a bíróság megszüntette házi őrizetét.

A szívinfarktus gyanújával rabkórházba került Székely Zoltánnak szívműtétet javasolnak orvosai, ezért ügyvédje kezdeményezni fogja, hogy a független országgyűlési képviselő kerüljön ismét házi őrizetbe. Futó Barnabás az MTI-nek hétfőn elmondta, hogy a tököli rabkórházban nem tudják elvégezni a szívműtétet, ezért a héten kérni fogja: szüntessék meg védence előzetes letartóztatását.

Közlése szerint Székely Zoltánnak korábban már volt szívműtétje, és házi őrizete alatt is hetente kétszer járt ambuláns kezelésre a Kútvölgyi Kórházba. Úgy vélekedett, hogy a képviselő mostani állapotát a fogva tartás, illetve a mozgáshiány is okozhatta. A Fővárosi Bíróság tavaly november 22-én döntött úgy, hogy a képviselőnek vissza kell mennie a börtönbe, miután a bíróság megszüntette házi őrizetét. A végzés indoklása szerint Székely Zoltán többször, tudatosan megszegte a házi őrizet szabályait és egészségi állapota sem indokolja a kedvezményezett helyzet fenntartását. A vesztegetéssel vádolt országgyűlési képviselőt 2000. október 12-én a fővárosban érték tetten, majd december 15-én helyezték előzetes letartóztatásba. Az Országgyűlés két ízben, 2000. október 17-én, majd december 12-én függesztette fel mentelmi jogát.

Székely Zoltán előzetes letartóztatását a Fővárosi Bíróság tavaly április 26-án szüntette meg, egyúttal elrendelte a házi őrizetét. Az ügyészség a politikust kétrendbeli, vezető beosztású hivatalos személy által hivatali helyzetével visszaélve elkövetett hivatali vesztegetés bűntettével vádolja.

Hírlevél feliratkozás
Nem akar lemaradni a Magyar Nemzet cikkeiről? Adja meg a nevét és az e-mail címét, és mi naponta elküldjük Önnek legjobb írásainkat.