időjárás 4°C Virág 2022. november 26.
logo

Visszafordult a New York-i járat

MTI
2002.01.16. 09:20

Kétszázötven utassal a fedélzetén tűzriasztás miatt visszafordult a Pakistan International Airlines (PIA) Karacsiból New Yorkba tartó repülőgépe. A PIA PK-721-es járata röviddel azután fordult vissza, hogy felszállt a karacsi repülőtérről, és a pilótafülkében a tűzjelző riasztott – közölte a légitársaság szóvivője az AFP hírügynökséggel. A gépet vizsgálják, de egyelőre semmilyen tűz nyomára nem akadtak, a járatot még szerdán újra indítják.

Öt biztonsági tiszt megsérült – közülük kettő súlyosan – szerda reggel, amikor két férfi egyelőre ismeretlen okból rájuk lőtt a lahori repülőtér főbejáratánál. A két férfi gépkocsijával megállt a repülőtér főbejárata előtt és tüzet nyitott, megsebesítve a tiszteket. Ezután sikerült elmenekülniük – közölte a
kelet-pakisztáni nagyváros rendőrségnek tisztségviselője.

Kedden a pakisztáni fővárosban, Iszlámábádban kiégett egy tizenhat emeletes kormányzati épület nyolc felső szintje. A tűzesetnek nincs áldozata, de az épület, amelyben más kormányhivatalokon kívül a belügyminisztérium archívuma is található, súlyosan megrongálódott – közölte a rendőrség. A tűz keletkezésé után még négy órával is égett az épület. A tűzoltók még most is küzdenek a lángokkal – közölte az iszlámábádi rendőrség parancsnoka. Úgy tűnik, rövidzárlatról van szó, valaki elfelejtette lekapcsolni a világítást, vagy a gázfűtést. Egyelőre azonban más lehetőséget sem zárnak ki – mondta a rendőrfőnök arra a latolgatásra, amely szerint szándékos gyújtogatás történhetett, válaszul az elmúlt négy napban a mozlim szélsőségesek körében foganatosított letartóztatásokra. Szombat óta mintegy 1900 muzulmán szélsőségest tartóztattak le, miután Pervez Musarraf pakisztáni elnök elrendelte öt szélsőséges mozlim szervezet betiltását.

Hírlevél feliratkozás
Nem akar lemaradni a Magyar Nemzet cikkeiről? Adja meg a nevét és az e-mail címét, és mi naponta elküldjük Önnek legjobb írásainkat.