Atomhulladék lerakó Bátaapátin

Az orosz szövetségi legfelső bíróságnak a magyar nukleáris hulladék orosz importját törvényellenesnek kimondó döntése várhatóan felgyorsítja a Bátaapáti környékére tervezett kis- és közepes aktivitású anyagok tárolójának megépítését.

MTI
2002. 02. 28. 13:52
Vélemény hírlevélJobban mondva- heti vélemény hírlevél - ahol a hét kiemelt témáihoz füzött személyes gondolatok összeérnek, részletek itt.

Erről Buday Gábor, a Radioaktív Hulladékkezelő Kht. műszaki és tudományos igazgatója beszélt csütörtökön azon a fórumon, amelyen a környező települések vezetői tájékozódtak a létesítmény érdekében folyó munkákról és a környezetre gyakorolt hatásairól. Buday Gábor közölte: három év szünet után az idén folytatódnak a kutatások a lerakó legalkalmasabb helyének megtalálására Bátaapáti környékén. A lerakó megépítése mostani értéken mintegy 40 milliárd forintba kerül, ebből az idén 2,9 milliárd forintot költenek a kutatásokra.

Ne maradjon le a Magyar Nemzet legjobb írásairól, olvassa őket minden nap!

Portfóliónk minőségi tartalmat jelent minden olvasó számára. Egyedülálló elérést, országos lefedettséget és változatos megjelenési lehetőséget biztosít. Folyamatosan keressük az új irányokat és fejlődési lehetőségeket. Ez jövőnk záloga.