A magyar csapat eredményei:
Aranyérem
0
Ezüstérem
0
Bronzérem
0

Elsőfokú készültség a Tiszán

Első fokú, a legalacsonyabb mértékű árvízvédelmi készültséget rendelt el a Tisza Vásárosnamény és Tokaj közötti szakaszán, valamint a Túr mentén a Felső-Tisza-vidéki Vízügyi Igazgatóság pénteken - tájékoztatta Fazekas László, a szervezet vezetője az MTI-t.

MTI
2002. 02. 15. 12:23
VéleményhírlevélJobban mondva - heti véleményhírlevél - ahol a hét kiemelt témáihoz fűzött személyes gondolatok összeérnek, részletek itt.

Közölte, hogy a külföldi vízgyűjtő területek hegyvidékén bekövetkezett hóolvadás hatására megemelkedett a két folyó Szabolcs-Szatmár-Bereg megyei szakaszának vízszintje. A víz sok helyen kilépett a hullámtérre, elérte az árvízvédelmi töltéseket is, de a gátak beavatkozás nélkül, biztonságosan tartják az árhullámot.

Fazekas László kiemelte, hogy a hűvösebbre fordult időjárás következtében lassul a hóolvadás a hegyekben, a Tisza és a Túr országhatári szelvényében már apadást észlelnek, így nagy valószínűséggel nem lesz szükség a készültségi fokozat emelésére. Az igazgató beszámolt arról is, hogy a felső-szabolcsi térségben a belvíz ad munkát a vízügyi szervezet dolgozóinak, akik másodfokú készenlét mellett folyamatosan szivattyúzzák a vizet az elöntött földekről.

Ne maradjon le a Magyar Nemzet legjobb írásairól, olvassa őket minden nap!

Portfóliónk minőségi tartalmat jelent minden olvasó számára. Egyedülálló elérést, országos lefedettséget és változatos megjelenési lehetőséget biztosít. Folyamatosan keressük az új irányokat és fejlődési lehetőségeket. Ez jövőnk záloga.