Eleonóra 2024. február 21.
logo

Elsőfokú készültség a Tiszán

MTI
2002.02.15. 12:23

Első fokú, a legalacsonyabb mértékű árvízvédelmi készültséget rendelt el a Tisza Vásárosnamény és Tokaj közötti szakaszán, valamint a Túr mentén a Felső-Tisza-vidéki Vízügyi Igazgatóság pénteken - tájékoztatta Fazekas László, a szervezet vezetője az MTI-t.

Közölte, hogy a külföldi vízgyűjtő területek hegyvidékén bekövetkezett hóolvadás hatására megemelkedett a két folyó Szabolcs-Szatmár-Bereg megyei szakaszának vízszintje. A víz sok helyen kilépett a hullámtérre, elérte az árvízvédelmi töltéseket is, de a gátak beavatkozás nélkül, biztonságosan tartják az árhullámot.

Fazekas László kiemelte, hogy a hűvösebbre fordult időjárás következtében lassul a hóolvadás a hegyekben, a Tisza és a Túr országhatári szelvényében már apadást észlelnek, így nagy valószínűséggel nem lesz szükség a készültségi fokozat emelésére. Az igazgató beszámolt arról is, hogy a felső-szabolcsi térségben a belvíz ad munkát a vízügyi szervezet dolgozóinak, akik másodfokú készenlét mellett folyamatosan szivattyúzzák a vizet az elöntött földekről.

Hírlevél feliratkozás
Nem akar lemaradni a Magyar Nemzet cikkeiről? Adja meg a nevét és az e-mail címét, és mi naponta elküldjük Önnek legjobb írásainkat.