időjárás 19°C Árpád 2023. március 31.
logo

Kevesebb a külföldi munkavállaló

MTI
2002.02.18. 13:01

A Foglalkoztatási Hivatal adatai szerint 2002 hetedik hetében összesen 694 munkavállalási engedélyt adtak ki külföldi állampolgárok foglalkoztatására, ami mintegy 4,5 százalékkal kevesebb, mint egy héttel korábban – közölte a Gazdasági Minisztérium (GM) közleményben hétfőn.

Január elseje óta 5.042 új engedélyt adtak ki. A közlemény szerint az eddigi tendenciát az év egészére kivetítve az valószínűsíthető, hogy a kiadott engedélyek száma 2002-ben nem éri majd el a 81 ezres felső korlátot.

A GM emlékeztet arra, hogy a gazdasági miniszter 81 ezer főben határozta meg az egyidejűleg Magyarországon foglalkoztatható külföldi állampolgárok létszámát. A lejárt érvényességű engedélyek számát is figyelembe véve országosan még 40.125 engedély kiadására van mód, többre, mint a megelőző hetekben. A közlemény szerint ez azt mutatja, hogy az utóbbi időszakban nem csak az újonnan kiadott engedélyek száma csökkent, hanem a Magyarországon érvényes munkavállalási engedéllyel foglalkoztatottak összlétszáma is.

Az eddig kiadott engedélyek között nem volt még olyan, amelyet a kedvezménytörvény keretében benyújtott kérelemre adtak volna ki – áll a közleményben.

Hírlevél feliratkozás
Nem akar lemaradni a Magyar Nemzet cikkeiről? Adja meg a nevét és az e-mail címét, és mi naponta elküldjük Önnek legjobb írásainkat.