időjárás 9°C Brúnó , Renáta 2022. október 6.
logo

Karácsony beismerte, szemétkáosz fenyeget Budapesten

Kovács László: nem tervezünk amnesztiát

MTI
2002.02.09. 18:15

A szocialista párt elnöke álhírnek minősítette az MSZP amnesztia-elképzeléséről felröppent információkat szombaton, újságíróknak nyilatkozva.

Kovács László Hajdúböszörményben, a választókerületi kampánynyitó előtt kijelentette: olyan tervezet, amely szerint a 2002-2006-os ciklus közepére elképzelhető az amnesztia, sem a szocialista párt választási programjában, sem a jogi szakmai kabinet anyagában, sem Medgyessy Péter Egyetértésben a nemzettel című kormányprogram-elképzelésében nem szerepel.

Répássy Róbert, a Fidesz választmányi alelnöke és Dávid Ibolya MDF-elnök, igazságügy-miniszter is bírálta a nap folyamán a szocialistákat az amnesztia ügyében. A kormánypárti politikusok erről azzal kapcsolatban beszéltek, hogy információk szerint az MSZP programtervezete a 2002-2006-os ciklus közepére elképzelhetőnek tartja az amnesztiát.

Mint Kovács László elmondta, nem tudja, hogy a Fidesz és az MDF vezetői számára ki találta ki ezt az állítást, de az MSZP nem foglalkozik ezzel a gondolattal. A pártelnök szerint a mostani választási kampányban nem ez az első eset, hogy a Fidesz állít valamit az MSZP-vel kapcsolatban, majd nyomban nekiáll bírálni a szocialista pártot. Kovács László szavai szerint ugyanezt csinálta Pokorni Zoltán Fidesz-elnök és Németh Zsolt külügyi államtitkár, amikor azt állította, hogy a szocialisták elnöke a szlovák parlament külügyi bizottságának az elnökével folytatott megbeszélésén a kedvezménytörvény kapcsán a szlovák álláspontot igyekezett befolyásolni.

- Ezzel szemben az általam régóta ismert Peter Weiss arról tájékoztatott, miért szakított pártjával, és hogyan akar új, modern szociáldemokrata pártot létrehozni Szlovákiában – tette hozzá.

Kovács László a Hajdú-Bihar megyei 9. választókerület kampánynyitó rendezvényén méltatta pártja országgyűlési képviselőjelöltjét, Nagy Sándor jelenlegi frakcióvezetőt.

Juhászné Lévai Katalin hajdú-bihari pártelnök bejelentette: a szocialista párt mind a kilenc megyei jelöltjének már megvan a szükséges mennyiségű ajánlószelvénye. Hozzáfűzte, ennek ellenére folytatják a párbeszédet a lakossággal, és a törvényes határidőig, március 15-ig tovább gyűjtik a szelvényeket.

Hírlevél feliratkozás
Nem akar lemaradni a Magyar Nemzet cikkeiről? Adja meg a nevét és az e-mail címét, és mi naponta elküldjük Önnek legjobb írásainkat.