időjárás 14°C Zalán 2023. március 30.
logo

Medgyessy Péter szívesen kiállna Orbán Viktorral

MTI
2002.02.10. 11:53

Medgyessy Péter szerint a vitát március 25-e táján kellene megtartani, mert a két forduló között – amint azt Orbán Viktor javasolta – már nincs értelme. A politikus cáfolta, hogy a szocialisták kormányra kerülésük esetén amnesztiát terveznének.

Medgyessy Péter szívesen kiállna Orbán Viktorral egy tévévitára a választások előtt – erről az MSZP miniszterelnök-jelöltje az ATV Nap-kelte című műsorában beszélt vasárnap. Medgyessy Péter szerint a vitát március 25-e táján kellene megtartani, mert a két forduló között – amint azt Orbán Viktor javasolta – már nincs értelme. – Ilyenkor a miniszterelnök-jelölt hívja ki vitára a hivatalban lévő miniszterelnököt, akinek azt el kell vállalnia, ha nem fél tőle – mondta Medgyesssy Péter, aki azt szeretné, ha ezt megelőzné miniszterjelöltjeinek a jelenlegi miniszterekkel folytatott szakmai vitája.

Medgyessy Péter a választási kampánnyal hozta összefüggésbe azt, hogy meghosszabbították a nyomozást úgynevezett lobbiügye kapcsán. – A politikai partnerek lejáratására megy ki a játék – mondta, megjegyezve, hogy ezek a módszerek Közép-Amerikát juttatják eszébe. A politikus cáfolta, hogy a szocialisták kormányra kerülésük esetén amnesztiát terveznének. Mint fogalmazott, olyannyira nem, hogy a Kaya Ibrahim-ügynek is a végére járnak, nem maradhatnak nyitva megoldatlan ügyek. – Ez nem tisztogatás lesz, hanem az igazság kiderítése – szögezte le. Hozzáfűzte, be kell zárni a kiskapukat.

Medgyessy Péter szólt arról: az APEH nyomozó hivatalát azért szeretnék megszüntetni, hogy az emberek ne érezzék magukat állandó fenyegetettségben. Közölte: új törvényre van szükség, amely az APEH jogait és korlátait pontosan megfogalmazza. Medgyessy Péter szerint választási ígéreteik teljesíthetőek: a szükséges források a gazdasági növekedés, a közbeszerzési pályázatok kiírása, a korrupció visszaszorítása és az adók csökkentése révén előteremthetők. Az MSZP miniszterelnök-jelöltje hangsúlyozta, hogy kormányra kerülésük esetén befejezik a jelenlegi kormány által vállalt beruházásokat.

Hírlevél feliratkozás
Nem akar lemaradni a Magyar Nemzet cikkeiről? Adja meg a nevét és az e-mail címét, és mi naponta elküldjük Önnek legjobb írásainkat.