időjárás 12°C Jusztina 2022. szeptember 26.
logo

Mégsem fogott fegyvert Arafat

MTI
2002.02.14. 16:36

Jászir Abed Rabbo palesztin tájékoztatási miniszter csütörtökön cáfolta azokat a sajtóértesüléseket, melyek szerint Jasszer Arafat palesztin elnök kedden a kabinetülésen egy vita hevében fegyvert fogott volna Dzsibril Radzsub ezredesre, Ciszjordánia palesztin biztonsági főnökére. <br/>

Egy másik magas rangú palesztin illetékes ugyanakkor megerősítette, hogy Arafat meglökte Radzsubot és közölte vele, hogy „takarodjon a pokolba”, s a biztonsági főnök ezután kirohant a tanácskozásról. Az előzményekhez tartozott, hogy Radzsub lemondással fenyegetőzött.

Rabbo szerint a két vezető egy szerda esti találkozón kibékült egymással. Radzsub hivatala nem kommentálta a híreket, de az al-Kudsz című palesztin lapban megjelent nyilatkozata azt tanúsítja, hogy lojális maradt Arafathoz.

Mindazonáltal az ügy a palesztin vezetésen belüli ellentétek további erősödéséről tanúskodik. A Reuters megjegyzi, hogy Radzsubra egyes palesztin körök úgy tekintenek, mint Arafat egyik potenciális utódára.

Hírlevél feliratkozás
Nem akar lemaradni a Magyar Nemzet cikkeiről? Adja meg a nevét és az e-mail címét, és mi naponta elküldjük Önnek legjobb írásainkat.